Det japanske fotballaget for kvinner går selvsikkert inn i kvartfinalen i verdenscupen. De lyseste øyeblikkene / Artikkel

Det japanske landslaget tok ledelsen allerede i det 15. minutt, da norske Ingrida Sirstad Engen sendte ballen i eget mål uten hell.

Japan – Norge 1:0

Etter bare fem minutter spilt var det et godt øyeblikk for det norske landslaget, som ble utnyttet forsiktig av Guro Reiten, og satte 1:1.

Japan – Norge 1:1

Det japanske landslaget klarte først å ta ledelsen i andre omgang, da Risa Shimizu drev ballen i motstanderens mål.

Japan – Norge 2:1

I det 81. minutt avsluttet Japan så å si alt håp for Norge da Hinata Miyazawa sørget for 3-1.

Japan – Norge 3:1

Det japanske landslaget avsluttet gruppeturneringen som ledere av gruppe C, og klarte å beseire landslagene til Spania, Zambia og Costa Rica. I mellomtiden endte de norske jentene på andreplass i gruppe A med én seier, ett tap og én uavgjort i løpet av turneringen.

Spania og Sveits møtte også hverandre i 16-delsfinalen lørdag, der Spania eliminerte motstanderen fra videre deltakelse i turneringen med en score på 5:1.

KONTEKST:

Verdenscupen varer til 20. august, med 32 landslag som deltar i finaleturneringen for første gang, som ble delt inn i åtte grupper på fire lag i første fase. Frem til 3. august spilte gruppene i New Zealand og Australia en round-robin-turnering, hvoretter de to beste lagene gikk inn i 16-delsfinalen.

Alle de avgjørende kampene i den siste turneringen kan ses direkte på LTV7 og LSM.lv.