Det finske hockeylaget beseirer Norge på overbevisende måte. Beste episoder / artikkel

Resultatet av kampen ble avslørt på et blunk: I det andre minuttet utnyttet Matis Olimb en motstanders feil og sendte pucken i mål, og satte dermed 1-0 for Norge.

Høydepunkter i spillet

For å se denne ressursen trenger vi ditt samtykke til informasjonskapsler.

Norge tar uventet ledelsen

Finlands svar trengte ikke å vente lenge: I det 15. minutt utlignet Atte Ohtama til 1:1. Med dette resultatet gikk også lagene til pause etter første tredjedel.

Finnene utligner

Andre periode begynte også med scoring, denne gangen skilte Anton Lundel seg ut i det andre minuttet, og sendte vakkert og presist pucken opp i øvre høyre hjørne og gjorde 2:1 i favør Finland.

Lundell gir Finland ledelsen

Finnene fortsatte offensiven, og midt i andre periode stod det allerede 3:1 på måltavla i Finlands favør. Denne gangen tok Kim Nousiainen seg av det. I denne tredje perioden lot det finske hockeylaget ikke motstanderne en gang prøve å utligne.

Nousiainen scorer 3-1 for Finland

Det er betydelig at det tredje kvarteret også startet med mål, og igjen allerede i andre minutt. Nordmennene klarte å redusere målforskjellen denne gangen, med Tobias Lindtrom nøyaktig.

Norge korter ned målforskjellen

Nordmennene kunne imidlertid ikke glede seg lenge, for i det åttende minuttet av tredje periode gjorde Jere Innal igjen tomålsforskjell.

Finland befester sin fordel

Med mindre enn sju minutter igjen av kampen ga Hannes Björninen igjen nordmennene en ubehagelig overraskelse, og ledet 5:2.

Finlands femte mål i kampen

Begge nordiske lag spilte sine to første gruppekamper med lignende resultater, og vant og tapte én gang. De nåværende verdensmesterne, finnene, beseiret det amerikanske landslaget (2:1), men tapte mot Kasakhstan (1:2) på straffe. På den andre siden har Norge tap mot Tyskland (1:5) og seier over Italia (5:1).