De New Zealand kvinnelige spillerne starter verdenscupen med den første seieren i historien. Utvalgt / Artikkel

Lagene avsluttet første omgang uten å score mål, men skuffet ikke tilskuerne som fylte de 40.000 tribunene på «Eden Park»-stadion. New Zealanderne angrep med lidenskap og truet målet, men det norske landslaget var upåklagelig i forsvar. Nordmennene, kampens favoritter, kom nærmest scoring, men Rebekah Stott klarte i siste øyeblikk å vinke ballen utenfor for å angripe Ada Hegerberg, som så ut til å ha et sikkert skudd på mål.

New Zealanderne tar ledelsen

Tidlig i andre omgang åpnet imidlertid det newzealandske landslaget scoringen med et kjapt angrep – Hanna Wilkinson avsluttet presist Jackie Hands pasning fra kanten av banen i det tredje minuttet etter pause.

I et forsøk på å beskytte ledelsen trakk New Zealand-laget seg gradvis lenger og lenger inn i forsvaret, og ga motstanderne mer kontroll over ballen. Nordmennene var nær utligning i det 81. minutt, men ballen ble reddet fra tverrliggeren etter et sterkt frispark fra Tuva Hansen.

New Zealand bommer på et straffespark

Konstruksjonen av målet reddet også det norske landslaget: For Hansens håndball i sekstenmeteren dømte dommeren straffe etter å ha gjennomgått episoden på video. Ria Percival traff imidlertid tverrliggeren fra 11 meter unna.

New Zealand kvinner deltar i VM-sluttspillet for sjette gang, men har ikke vunnet en eneste kamp så langt. Bedre gikk det for det norske landslaget, som vant VM i 1995, men ikke har nådd medaljene siden.

Senere på torsdag slo vertene Australia det irske landslaget 1-0 i sin andre åpningskamp i gruppe B-sluttspillet i Sydney. Stefania Catley scoret vinnermålet i det 52. minutt med et straffespark.

KONTEKST:

Verdenscupen varer til 20. august, med 32 landslag som deltar i finaleturneringen for første gang, som er delt inn i åtte grupper på fire lag i første omgang. Frem til 3. august skal gruppene i New Zealand og Australia spille round robin, hvoretter de to beste lagene går videre til 16-delsfinalen.