Bendika PK starter med to feil på 28. plass, og jager også Sanita Buliņa – Ziemas sports – Sportacentrs.com

• I dag i Kontiolahti ble kvinnenes sprintrenn 7,5 km vunnet av østerrikeren Lisa Hauser, feilfri på begge plasser. Hun var 17 sekunder foran andreplassvinner Liza Vitots og tredjeplasseier Lina Pešoni.

• Best fra Latvia var Baiba Bendika, som avsluttet konkurransen på delt 28. plass. Hans eneste to bom var i bakkeskyting mens alle fem målene ble skutt mens de stod. Bendika var et drøyt minutt bak vinneren.

• Sanita Buliņa kvalifiserte seg også til morgendagens forfølgelsesløp. I likhet med Bendika gjorde skiskytteren to skuddfeil, begge feilene ble gjort liggende. Utøveren var ett minutt og 47 sekunder bak vinneren.

• Sandra Buliņa var sju sekunder unna å kvalifisere seg til forfølgelsesløpet. Han endte på 64. plass. Den eneste feilen ble gjort ved å skyte på bakken da alle mål ble skutt stående. Skiskytteren var to minutter og 14 sekunder bak vinneren.

• Første etappe av verdenscupen i skiskyting avsluttes i morgen i Kontiolahti. Både menn og kvinner vil konkurrere i forfølgelsesarrangementene. Det er 10 kilometer start for kvinner og 12,5 kilometer start for menn.

• Det er planlagt ni verdenscupetapper for denne skiskyttersesongen. Finalen er berammet til neste mars på Holmenkollbanen i Norge.

• Sesongens viktigste utnevnelse er berammet fra 8. til 19. februar 2023, da verdensmesterskapet er planlagt på Oberhof-banen i Tyskland.