Beste resultat i Birkenthals karriere; Rastorgujev tar også poeng

Birkenthal, som skjøt med presisjon, oppnådde sin beste plassering i verdenscupetappene så langt denne sesongen i sprintrennet i Hochfilzen, hvor han endte på 38. plass. På målstreken tapte han ett minutt og 31,8 sekunder til den tyske vinneren Benedikt Doll.

Doll vant sitt femte verdenscupstevne, og avsluttet med et feilskudd på en tid på 24 minutter, 12,2 sekunder.

Han slo Norges Sturl Holm Lægreid med 1,8 sekunder og en annen norsk skiskytter Andri Stremsheim med 5,4 sekunder, begge gjorde en feilskyting.

Det var Stremsheims andre verdenscuppalle etter å ha blitt nummer to i jakten på Lenzerheide i Sveits denne sesongen.

Norges Johannes Tingnes Bae ble nummer fire, med to skuddfeil, mens slovenske Jakov Faks og Tysklands Johannes Keen ble henholdsvis femte og sjette, og traff alle de 10 målene.

Rastorgujev bommet på ett mål i gulvskuddet, men fikk en to-taktsstraff i settskuddet, og bommet på målet på sitt tredje og femte skudd. Han kom i mål to minutter og 4,4 sekunder bak Doll.

Birkentāls og Rastorgujevs har kvalifisert seg til forfølgelsesløpet som går lørdag.

Patryuks fikk to-runders straffer på begge skuddene i tåkete vær, og endte på 89. plass i konkurransen for 99 utøvere og tapte fire minutter og 7,1 sekunder til Doll.

Norske Juhans Úlavs Botn satte imidlertid den raskeste tiden over distansen på sin verdenscupdebut, og endte på 26. plass med fire runder med straffer.

Det er allerede blitt kjent at herresprinten er flyttet fra torsdag til dagen etter på grunn av ugunstige værforhold.

På denne sesongens verdenscupranking er Dolls først på sprinten med 247 poeng, den norske utøveren Tarjei Bä har sanket 228 poeng og Lögreids – 221 poeng.

Rastorgujev ligger på 36. plass med 28 poeng og Birkenthal på 46. med 17 poeng.

Norske Juhannes Tingnes Bä er verdenscupleder i summen av alle disipliner denne sesongen med 534 poeng, Tarje Bä med 447 poeng og Johannes Dahl med 394 poeng, de fire første plassene er besatt av nordmennene.

Rastorgujev ligger på 22. plass med 152 poeng, og Renārs Birkenthal er på 54. plass med 17 poeng.

Forrige sesong tok Rastorgujev fjerdeplass i Oslo-sprinten på verdenscupens siste etappe, fjerdeplass i EM og klarte å ta en sjuendeplass i verdensmesterskapet. Rastorgujev startet denne sesongen på den svenske sporet Esteshund med 31. plass i denne disiplinen, oppnådde 35. plass i Hochfilzen og endte på 34. plass i Lenzerheide.

Birkenthal oppnådde sitt beste resultat i sesongens verdenscupsprintløp i Hochfilzen, og endte på 38. plass, mens han på første etappe i Esteshund oppnådde 82. plass.

Patrijuks rekord i denne disiplinen er 60. plass i forrige sesongs etappe på den slovenske Pokluk-banen. Han oppnådde 93. plass i Esteshund og 86. plass i Lenzerheide.

I kvinnenes 7,5 kilometer sprint, hvor Baiba Bendika, Sanita og Sandra Buliņas starter, starter konkurransen klokken 15.25 latvisk tid, konkurransen sendes direkte på TV-kanalen LTV7.

Forfølgelsesløpet går lørdag, lagstafetten søndag.

Det er ni runder i verdenscupserien denne sesongen, med krystallkulene delt ut i midten av mars på Canadas Kenmore-krets. Neste runde går neste uke på en annen tysk bane, i Rupolding.

Verdensmesterskapet finner sted i Nove Mesto fra 7. til 18. februar, mens EM finner sted fra 21. til 28. januar på den slovakiske banen Osrbl.