Bendika Rupolding får et verdenscuppoeng på sprinten

Vinneren ble den norske friidrettsutøveren Ingrída Lannmarka Tandrevolla som etter å ha stengt alle skivene i begge skuddene kom i mål etter 19 minutter og 25,4 sekunder.

Svenske Mona Brorsson tok andreplassen, 18,2 sekunder bak, mens Italias Liza Vitozzi falt 19 sekunder for å runde topp tre. Andre- og tredjeplassvinnerne skjøt også alle mål.

I den første skuddlinjen tjente Bendika, som tok til banen med nummer fire, en strafferunde og bommet også på det siste målet i det stående skuddet etter fire lukkede mål, og tjente en ekstra strafferunde. Han kom i mål ett minutt og 48,9 sekunder etter Tandrevolla.

Buliņa gjorde også en feil i det første skuddet, men skjøt alle mål i det andre, og tapte mot vinneren med to minutter og 44,3 sekunder.

Sabule, etter å ha hatt suksess foran, pådro seg en straff på andre omgang og endte fire minutter og 7,9 sekunder bak lederen.

96 skiskyttere stilte til start i sprintrennet.

På sprinten, etter fem av sju løp, er Tandrevolla leder med 319 poeng, fulgt på andreplass av franske Gistine Breza-Bouchet med 286 poeng, og Liza Vitoci har samlet 233 poeng. Sanita Buliņa er 66. med åtte poeng, mens Bendika er 72. med seks poeng.

Sammenlagt i alle disipliner opprettholdes førsteplasseringen av Breza-Buché med 621 poeng, mens Tandrevolla er nummer to med 591 poeng, mens svenske Elvīra Ēberga er tredje med 518 poeng. Buliņa ligger på 62. plass med 19 poeng, mens Bendika ligger på 78. plass med seks poeng.

Det har allerede blitt rapportert at i kvinnenes 4×6 kilometer stafett onsdag ble Baiba Bendika, Sanita og Sandra Buliņas og Annie Keita Sabule forbigått med én runde og tok 17. plass i 19-kvartettkonkurransen. Renārs Birkentāls, Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs og Aleksandrs Patrijuks tok 12. plass på 4×7,5 kilometer stafett torsdag

Det er lagt opp til ti kilometer herresprint lørdag, mens søndag avsluttes etappen med et forfølgerløp.

Neste runde i verdenscupen går neste uke på den italienske banen til Anterselva.

Det er ni runder i verdenscupserien denne sesongen, med krystallkulene delt ut i midten av mars på Canadas Kenmore-krets. Verdensmesterskapet finner sted fra 7. til 18. februar i den tsjekkiske byen Nove Mesto, mens europamesterskapet fra 21. til 28. januar på den slovakiske banen Osrbl.