Hjemmelag New Zealand etter overraskende seier, overraskende nederlag, Norge i fare – Fotball – Sportacentrs.com

• Første runde i gruppespillet endte med at Colombia vant undergruppe H i Sydney over Sør-Korea. Begge målene ble scoret i andre halvdel av første omgang: Katalina Usme scoret straffe, Real Madrid-spissen Linda Caicedo doblet ledelsen.

• Andre runde startet med en overraskelse i gruppe A, der Filippinene reddet en 1-0-seier mot vertene New Zealand. Midtveis i første omgang scoret Sarina Bolden, som spilte for den australske klubben, det eneste målet.

• New Zealand angrep mye mer og satte ballen på mål midtveis i andre omgang: Dette ble gjort av den finske ligaspissen Jacqueline Hand. En VAR-sjekk avslørte imidlertid minimalt med tilbakeslag.

• New Zealand, som spiller i sin sjette finaleturnering, overrasket også med å vinne sitt første verdenscup mot Norge (1:0), men i morges ble den første suksessen oppnådd av Filippinene, som tok VM med en 0 :2 mot Sveits.

• Norge er fortsatt målløse i gruppe A og klarte ikke å undertrykke lederne Sveits i andre omgang (0:0).

• Norge var tidligere et av topplagene i verden, men opplever nå en nedgang: Verken Sveits eller Norge har klart å komme seg ut av «Euro 2022»-gruppen.