Mislykket etappe av «RallyX» i Finland for Baldiņš

Ronald Baldins

I løpet av de siste feriene gikk 5. og 6. runde av RallyX-serien i Finland, hvor også den latviske crosskart-føreren Ronalds Baldiņš debuterte i crosskart-klassen, mens Edijs Ošs debuterte i Supercar-klassen.

På den femte etappen, etter tre kvalifiseringsrunder, tok Baldiņš 11. plass. Men dessverre, i løpet av semifinalen, endte Ronald på sjetteplass da han ble tvunget til å trekke seg. Som atleten avslørte til Go4speed-portalen, kjempet han i semifinalen om den ledende posisjonen, men i en av svingene forble lederen treg. Selv om Baldiņš prøvde å unngå denne sjåføren, fungerte det egentlig ikke, og sjåføren bak Ronald krasjet inn i vognen til Baldiņš og traff ham ganske hardt.

På den andre dagen av etappe seks var Ronald fast bestemt på å forbedre resultatet. Etter kvalifiseringen endte Baldiņš på fjerde (3., 12. og 6. plass i løpene), men mislyktes igjen i semifinalen. Etter en dårlig start ble Ronaldos vogn kjørt av en annen konkurrent, som et resultat av at Baldiņš ble kastet av banen, og endte på sjetteplass, noe som hindret ham i å komme seg til finalen.

Etter seks etapper er Sebastian Enholms (117) leder for det generelle klassementet, som tok 7. og 1. plass på den finske etappen. Andre er Tomas Ek Murstads (113), som tok 1. og 10. plass på etappene. Baldiņš med 72 poeng inntar den niende posisjonen i konkurransen med 35 førere.

Kevin Eriksson var raskest i trinn fem av Supercar, etterfulgt av Jere Kaliokoski og Juha Ritkonen. 12. plass til Eddie Osh, også 12. i 14-rytterkonkurransen etter tre kvalifiseringsøkter. Eddies beste resultat i kvalifiseringen var i det andre løpet (8. plass). I sjette etappe vant Oš igjen for 12. plass i kvalifiseringen. I den andre semifinalen tok Osh 5. plass i løpet sitt, noe som ga ham 10. plass sammenlagt. I mellomtiden var den raskeste Yuri Belevsky.

Den syvende etappen arrangeres i Norge fra 25. til 27. august.