14. plass for latviske skiskyttere i verdenscupstafetten; Bleidelei 20. plass på den individuelle distansen i junior-VM

Den norske kvartetten Sturla Holm Lægreid, Tarjeij Bæ, Johannes Tingnes Bæ og Vetle Søstad Kristiansen vant overbevisende. Nordmennene skjøt nøyaktig med fem ekstraskudd, og kom i mål på én time, 15 minutter og 38,5 sekunder.

Franskmannen på andreplass, som hadde nok en reservepatron, kom i mål 28,7 sekunder bak, mens tyskerne, som målte en strafferunde og brukte ni reservepatroner, var 66,9 sekunder bak. Topp seks inkluderer også Italia, Ukraina og Sverige.

Topp tre var det samme som sesongens første etappe i Östersund.

Norge tok ledelsen ved det tredje skiftet av stafetten da Tarjeijs Bä slettet ut et 12 sekunders underskudd mot Emilien Jacqueline og sendte stafettpinnen allerede 6,3 sekunder foran franskmennene.

Det latviske laget klarte seg uten straffer og spilte 12 ekstra runder. Latverne tapte fem minutter og 50 sekunder til nordmennene. Av de 20 startende lagene ble fem passert en runde.

Patryuks brukte totalt tre reservepatroner i skyting for å dekke alle mål, var 14. etter den første skytelinjen og tok 15. plassering etter den andre. Han ga stafettpinnen til Birkenthal på 17. plass, 100 sekunder bak den franske lederen.

Da han avfyrte sitt første skudd, hadde Birkenthal gjenvunnet en posisjon og lukket inn alle mål ved hjelp av et ekstra skudd. På banen kom latvieren tilbake til stabil 14. plass og tok også en reservepatron i stående skudd, og fortsatte konkurransen i samme posisjon.

Rastorgujev tok stafettpinnen mindre enn 15 sekunder bak esterne på 13. plass, men ved tidspunktet for det liggende skuddet var han allerede foran sine nordlige naboer. Det perfekte skuddet tillot Aluk-innfødte å sikre seg 13. plass, men han måtte ta alle tre patronene mens han stod, men endret ikke posisjon.

Mise mottok stafettpinnen med et gap på 20 sekunder mellom 12. og 14. plassering. Ved å bruke alle tre reservepatronene klarte han å klare seg uten straffesvinger i bakkeskuddet, men kom tilbake til banen på 14. plass, 14 sekunder bak sloveneren. Etter litauerens fiasko rykket Mise opp til 13. plass og inntok samme posisjon etter det siste skuddet, der en ekstra patron ble brukt. På målstreken måtte de imidlertid slippe inn syv tidels sekund til bulgarerne.

I mellomtiden vant de norske skiskytterne Jūni Arnekleiva, Mārita Skogan, Karulīne Ofigstad Knoten og Ingrida Lanmarka Tandrevolla i kvinnekonkurransen på 4×6 kilometer stafett.

Nordmennene stengte alle mål ved hjelp av seks ekstra skudd, og kom i mål på én time, syv minutter og 39 sekunder. Svenskene brukte ytterligere fire reservepatroner og tapte 31,6 sekunder til mål, men et halvt minutt senere var det slutt på Frankrike, som gjennomførte en strafferunde og brukte åtte ekstra patroner.

Italia tapte 13 sekunder til topp tre, noe som ledet en del av stafetten, med Tyskland og Østerrike som også endte blant de seks beste.

Grunnlaget for seieren til det norske laget ble lagt av Knotten i tredje etappe, da hun fra andre skudd før stafettbytte fikk 21 sekunder foran de italienske viselederne.

Norge vant også sesongens første stafett, der Marte Krokstad Johansen, i motsetning til dagens kamper, startet i stedet for Skogan.

Latviske skiskyttere startet ikke i stafetten på dette stadiet.

Neste runde i verdenscupen går neste uke på Lenzerheide-banen i Sveits.

Det er ni runder i verdenscupserien denne sesongen, med krystallkulene delt ut i midten av mars på Canadas Kenmore-krets. Verdensmesterskapet finner sted i Nove Mesto fra 7. til 18. februar, mens EM finner sted fra 21. til 28. januar på den slovakiske banen Osrbl.

I mellomtiden tok den latviske skiskytteren Elza Bleidele en 20. plass på den individuelle distansen 12,5 kilometer i junior-VM i Pokļukas.

Bleidele ble født i 2005, og konkurrerte i juniorgruppen, der utøvere født ikke eldre enn 2002 kan delta, begikk to feil i det første stående skuddet. Latvieren tapte fire minutter og 44,4 sekunder til den franske vinneren Fania Bertrand.

Bleideles jevnaldrende, Ester Wolff, begikk i stedet fem feil i gulvkastet og endte på 53. plass i konkurransen av 108 utøvere, mer enn ni minutter bak.

Blant juniorene, på 15 kilometer individuell distanse, ble Matīss Meirāns nummer 49 med fire skuddfeil, Erasts Bobrovs med tre straffeminutter og Daniels Kodalevs ble nummer 79 og 81 med fem, mens Kristians Karlsbergs begikk syv feil og ble nummer 98 av 142 påhletes. Italieneren Niccolò Betemps vant, mens andreplassen gikk til estiske Ramses Tíslar.

På 7,5 kilometer sprinten lørdag ble Bleedel nummer 30 med to strafferunder, mens Wolfa ble nummer 40 med én feil. I juniorsprinten på ti kilometer klokket Meirans to strafferunder og endte på 48. plass, Kodalevs ble nummer 76 med tre feil, Bobrov tok fire strafferunder og ble nummer 99, men Karlsberg bommet på seks mål og endte på 102. plass.