«Zemgale / LLU» vinner også i den fjerde finalekampen, vinner Latvian Hockey Champions Cup Høydepunkter / Artikkel

I den siste kampen i serien fikk «Zemgale / LLU» raskt en tomålsledelse, men en mye mer intens fortsettelse av kampen.

«Zemgale / LLU» mottar Latvian Champions Cup

Aleksandrs Novikovs scoret to mål og nådde 2:0 på sju minutter. Olimp / Venta 2002 reduserte snart forskjellen og Ilya Grekov sørget for en tryggere vei til seier for Zemgale / LLU midt på siste tredjedel.

«Zemgale / LLU» scorer det første målet

Novikov avslørte resultatet i å oppnå et numerisk flertall, men han gjorde det etter en individuell soloforsøk langs kanten av banen.

«Zemgale / LLU» når 2:0

Mindre enn et par minutter senere doblet Novikov scoringen: i et forsøk på å avskjære pasningen hans, gikk pucken fra stavene til hjemmeforsvareren Alexei Popov.

Olimp / Venta 2002 reduserer forskjellen i resultater

Evnen til å oppnå numerisk dominans i midten av den første tredjedelen ble også bekreftet av «Olimp / Venta 2002». Kiril Tambievs langskudd gikk utenfor.

Intervju med Robert Jekimov

«Zemgale / LLU»-spissen Roberts Jekimovs sa i et intervju på latvisk TV etter den første tredjedelen at laget startet kampen bra med to scorede mål. Han forklarte at laget prøver å holde seg til spillestilen hans ved å aktivt spille og nyte hockey.

Etter pause var «Olimp / Venta 2002» hockeyspillere mer aktive, og truet oftere målet voktet av Ēriks Vītols. «Zemgale / LLU» måtte stole på kontringer, men å opprettholde en minimal ledelse før den siste tredjedelen var et positivt resultat for Jelgavas side.

Intervju med Sandy Greenberg

«Olimp / Venta 2002»-spissen Sandis Grīnbergs sa i et intervju på latvisk fjernsyn etter andre kvartal at det bare kreves suksess for å gå i balanse. I tredje periode må laget framover med enda mer kraft, og da blir det ett mål til, uttrykte Grīnbergs.

«Zemgale / LLU» scorer det tredje målet

Anstrengelsene til de angripende vertene fortsatte i den siste tredjedelen, men «Zemgale / LLU» scoret. Syv og et halvt minutt før kampslutt satte forsvarsspiller Grekov inn det tredje målet for gjestene.

Nesten fire minutter før sluttsignalet byttet «Olimp / Venta 2002» ut keeper med utespiller, men resultatet endret seg ikke.

Intervju med Edgar Kuld

Edgars Kulda, som ble anerkjent som den mest verdifulle spilleren i den siste knockout-turneringsserien, berømmet hele laget for hans utmerkede dedikasjon i et intervju med Latvijas Televīzija etter sluttsignalet og var fornøyd med den første tittelen som latvisk mester i karrieren. I sluttspillet scoret Kulda fire mål og sju mål.

Intervju med Patrick Ozole

Jelgavas Patrick Ozols innrømmet at finaleserien ikke var lett i det hele tatt, selv om den tok slutt etter den fjerde kampen. Han forklarte at hver kamp måtte utkjempes med maksimal effektivitet.

Intervju med Erika Vitols

Vītols, som beskyttet målet til «Zemgale / LLU», sa at serien var tung, men det var laget som vant mesterskapet.

Intervju med Artis Ābols

Artis Ābols, treneren til «Zemgale / LLU», sa i et intervju på latvisk fjernsyn før kampen at forberedelsene til laget var de samme som før og ingen endringer i taktikk er forventet. «Zemgale / LLU» var alltid i humør til å spille rask hockey.

Intervju med Maxim Shirokov

På grunn av diskvalifikasjonen i den siste kampen i finalen «Olimp / Venta 2002», kan ikke den suspenderte Maksims Širokovs hjelpe og Gatis Sprukts er syk. I et intervju med latvisk fjernsyn innrømmet Shirokov at det var dumt å få en kampstraff etter forrige kamp, ​​som hindrer ham ikke bare i å spille, men også fra å være på innbytterbenken i den fjerde kampen. «Olimp / Venta 2002» er imidlertid fortsatt militant, selv om vanskelighetene sannsynligvis er større sammenlignet med andre lag, la Širokovs til.

I semifinalen vant begge lag muligheten til å konkurrere om laurbærene til mesterne i seks kamper: «Zemgale / LLU» slo HK-hockeyspillerne «Liepāja», mens «Olimp / Venta 2002» slo «Mogo / LSPA»-laget .

De to finalistene møttes for andre år på rad i kampen om gull: I fjor vant «Olimp / Venta 2002» en overbevisende seier på fire kamper.