Vītoliņš: Dommerne ba om unnskyldning for den tapte straffen på slutten av kampen

Etter lagduellen henvendte dommerne til det latviske og finske hockeylandslaget seg til den latviske landslagssjefen Harijs Vītoliņš og beklaget feilen på slutten av kampen, men dette gir ikke noe til det latviske laget, sa Vītoliņš han. i en samtale med journalister.

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen

Det er rapportert at det latviske hockeylandslaget tapte mot Beijing Olympic Games-mester Finland i den andre kampen i Tammerfors-gruppen i en spennende og intens kamp med 1: 2 (1: 0, 0: 1, 0 : 1). Finland, vertene for verdensmesterskapet, scoret det avgjørende målet bare tre minutter etter kampslutt, og utnyttet den to-minutters straffen som dommeren påla Mārtiņš Dzierkalas.

«Finnene spilte mer taktisk i dag. Taktisk spilte vi veldig bra. De skapte praktisk talt ingenting fra et direkte angrep. Vi fortjente et poeng, i det minste fortjente vi ekstraomganger,» sier Vītoliņš. «Vi så at det var skarpe kontringer til slutten av kampen, det var sjanser i den tredje tredjedelen, da (Rudolf) Balcers og (Andris) Jerry kom ut. Litt flaks, litt mer presis (stikk) Vi spilte mot de olympiske mesterne og vi tapte praktisk talt ingen steder, verken i dueller, eller i fart, eller i forhold til taktikk.

57 minutter ut i kampen signaliserte dommeren Dzierkala-målet i det 80. minutt ved å snu en pasning fra venstre inn i nettet, som ga gjestene ledelsen 0 – 1. Kneet til Richard Bukart vil banke i flere dager, men heldigvis for FC fortsatte han tappert. spill.

«Det er ikke sånn. Jeg tror du alltid bør gi slipp på spillet og la det spille de siste fem minuttene. På slutten av året, hvis du gir dem det, kan du gi det til oss. » Vi må tilstå. Jeg sa – vel, innrøm, «sa Vītoliņš om den alvorlige feilen til dommerne.
Treneren forklarte at han heller ikke i dette tilfellet kunne motsette seg, da slike saker ikke faller inn under «trenerens utfordring». Dommerne fikk heller ikke se videoreprisen fordi dommen ikke ble tatt opp. «Alt var basert på den første avgjørelsen fra dommerne.»

«Uansett denne kampen har vi hele turneringen foran oss. Nå er alle de kommende kampene viktige.

Det latviske landslaget har ferie søndag, men mandag må de spille mot Norge. I morgen skal det latviske landslaget ha en offisiell fotoshoot og det vil bli evaluert om det blir en leksjon om is eller andre fysiske aktiviteter.

Allerede før VM var det kjent at det latviske landslaget måtte forlate et av hovedlandslagene – Sverige, USA, Finland eller Tsjekkia – «på havet» for å komme inn i kvartfinalen. Så langt, i de to første kampene, har Latvia ikke klart å stjele poeng fra verken USA eller Finland. Etter kampen mot Norge (16. mai) møter det latviske landslaget Tsjekkia (19. mai), Østerrike (20. mai), Storbritannia (22. mai) og Sverige (24. mai).