VIDEO OG FOTO⟩ Norge, motstander av Latvia, erobrer en dramatisk seier. Italia nervi Canada – Hockey 2022 – Apollo.lv – Sport

Norge beseiret Storbritannia i en 4: 3 (1: 0, 2: 0, 0: 3, 0: 0, 1: 0) skuddveksling i gruppe B-duellen i Tammerfors.

Nordmennene tok ledelsen med fire minutter igjen av første periode da britisk hockey på oppdrag fra Andreas Klavestad dyttet pucken i mål. I det syvende minuttet av andre periode nådde Matthias Ulimbs flertallet på 2:0, til tross for motstanderens uinteresserte spill under målet.

I periodens andre flertall styrket Ulimbs lederskapet til nordmennene med et langt innkast i dekke av flere hockeyspillere. I det tredje minuttet av tredje periode tar ikke Brett Perlini sitt eget frispark, og kaster pucken på Henrik Heukelann.

Sju minutter før slutt av ordinær tid spilte imidlertid Robert Douds dyktig mot nordmennene og satte inn 1:3, men 38 sekunder senere ble Perlini stående uovervåket i det høyre hjørnet av målet og reduserte ytterligere for motstandernes ledelse. Med fire minutter igjen av full tid brakte Mark Richardson pucken foran mål og var 3:3.

Ingen mål ble scoret i ordinær tid og deretter i tilleggstid, etterfulgt av en rekke skudd etter kampen. Nordmennene, som vant seierens «okse», ble forbigått av Michael The Hague.

I gruppe B går kampen mellom Østerrike og USA i Tammerfors klokken 16.20, mens Tsjekkia møter Sverige klokken 20.20. Latvias neste kamp er berammet til mandag mot Norge.

I undergruppe B leder Finland med seks poeng på to kamper, tre poeng på en kamp for Tsjekkia, USA og Sverige, to poeng på to dueller for Norge, ett poeng på to kamper for Storbritannia, men Østerrike og Latvia uten poeng på en og to kamper.

I mellomtiden, i Helsinki, beseiret Canada Italia 6: 1 (1: 1, 3: 0, 2: 0) i gruppe A-duell.

Verdensmesterne ble plassert av Phil Pietron, som scoret 1:0 i favør av italienerne i det 13. minutt. Kanadierne scoret deretter seks ubesvarte mål og feiret en overbevisende seier.

Treviss Senheim, Josh Anderson, Nicolas Rouen, Kent Johnson, Daisin Mayo og Noah Gregor har scoret for hockeyfamilien.

Kampen mellom Frankrike og Kasakhstan går i Helsinki klokken 16.20, mens Danmark møter Sveits klokken 20.20.

I denne gruppen har Canada seks poeng på to kamper, Sveits og Danmark har scoret tre hver og Tyskland og Slovakia har spilt to kamper. Frankrike og Kasakhstan mangler poeng, samt Italia, som allerede har to dueller bak seg.

Etter den russiske invasjonen av Ukraina suspenderte Det internasjonale hockeyforbundet (IIHF) alle russiske og hviterussiske lag og klubber fra konkurranser organisert av IIHF. Russland og Hviterussland vil bli erstattet av Frankrike og Østerrike, som er rangert som det høyeste utvalget av land som ikke bør spille i toppklassen.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, åtte enheter hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette å kjempe om medaljer i kvartfinalen, mens de svakeste lagene i turneringen forlater den sterkeste divisjonen i fjor, med Slovenia og Ungarn i topp 16. neste år.

VM 2022 i Finland finner sted fra 13. til 29. mai.