VIDEO ⟩ Det latviske hockeylaget får ingen gave fra Norge

Kampen til undergruppe B «Arena Riga» endte med resultatet 4:1 (3:0, 0:1, 1:0).

I det fjerde minuttet sørget Mareks Hrivīks for 1-0 for slovakene med et presist skudd i hjørnet av mål, og i det åttende minuttet satte Peters Cehlārik returen. I det 14. minutt av første omgang, etter å ha skøytet på alle områder, sørget Roberts Lantoshi for 3-0 for det slovakiske landslaget.

I det fjerde minuttet av andre periode gikk Thomas Berg-Paulsens pasning gjennom publikum foran mål og Markus Vikingstads dro ett mål tilbake. I tredje periode, 79 sekunder før slutt på ordinær tid, sendte Rihards Pāniks pucken i tomt mål – 4:1.

Stanislav Škorvanek hadde 24 skudd på mål for den slovakiske landslagsspilleren, mens Henrik Heukelann hadde 32 skudd i den andre enden av banen.

I undergruppe B er førsteplassen okkupert av Sveits med 18 poeng på seks kamper, etterfulgt av Tsjekkia med 13 poeng, Canada med 12 poeng, samt Slovakia og Latvia med 11 poeng. Slovakene, nå på fjerde plass, vant 2:1 i det innbyrdes møtet.

Kasakhstan har sju poeng, Norge – seks, men Slovenia fikk ingen poeng, da disse landslagene allerede har fullført mesterskapet.

I mellomtiden slo Tyskland Frankrike 5-0 (2-0, 1-0, 2-0) i undergruppe A i Tammerfors for å sikre plassen i kvartfinalen.