Victor Borsuk avslører hva du skal fly med drage og hva du skal leie i Brasil [WYWIAD]

Fantastisk! Som om verden bare tilhørte deg [śmiech].

Er du mer en reisende, en fotograf eller en kitesurfer?

Jeg vil kalle meg en sportsfotograf. Min største glede er å ta bilder og filme, så jeg prøver å kombinere det med sport og reise. Snart begynner jeg med fallskjermhopping og planlegger allerede hele livet mitt for det, for jeg vil gjerne legge til fotografi og filmproduksjon. Jeg jobber nå med et prosjekt som skal kombinere helikopterflyvninger, fallskjermhopping og et av bilmerkene. Det blir spennende!


Foto: Victor Borsuk

Realisering av et annet luftfartsprosjekt av Victor Borsuk. BMW M8 kjørte med et fly

Starten av virksomheten din var også interessant. Zocha Czyściocha …

Ja, det var et resultat av min første skade, hvoretter jeg ikke klarte å reise meg raskt. Jeg var rundt 20 år gammel og skjønte at sporten jeg hadde underlagt meg hele livet kunne ende over natten. Jeg klarte ikke engang å rekke opp hånden, men jeg hadde en idé om hvordan jeg skulle utnytte det faktum at jeg sitter på Hel og ikke kan trene. Min venn og min venn har utviklet en rengjøringstjeneste, som vi kalte «Zocha Czyściocha».

Zosia Samosia, Jan Necessary, Anna Zaradna … Disse klimaene?

Oh du! Jeg gjorde det annerledes, amerikansk stil. Jentene var kledd som pin-up-jenter (stripete skjorter, bandanas knyttet rundt hodet og rødmalte lepper) og syklet på Chrysler-sykler med bredt styre og lave saler til camping. Rensere og støvsugere ble fraktet i tilhengere, så effekten var fantastisk. Det var en god deal, for velstående mennesker som kommer til sjøen og bruker tiden sin, som for eksempel kitesurfing, vil ikke gjøre noe så irriterende som å rydde.

Hva bæres dragen på denne Hel?

Dette er interessant fordi kiteutstyret passer så å si alle biler. Jeg vet, for i begynnelsen av min karriere bar jeg sportsutstyr for fire personer i en Golf «tre» [śmiech]! Plankene er 1,40 m, så det er nok å sette baksiden av sofaen, og i noen biler er dette heller ikke nødvendig. Jeg kjørte dem til alle, både i minibiler og i store SUV-er og pickuper. Sistnevnte er de beste, fordi jeg kan legge vått og skittent utstyr på sekken uten frykt.

Instagram avslører din kjærlighet til SUV-er.

Du vet, de fungerer utmerket for utfluktene mine. Jeg har organisert reiser til Brasil i 10 år. Vi fløy til Fortaleza og leide pickuper der. I løpet av denne tiden kunne jeg teste alle pickupene som var tilgjengelige på markedet, fra Nissan Navara, gjennom Volkswagen Amarok og Ford Ranger opp til Mitsubishi L200. Jeg har også min egen personlige karakterbok, og jeg må innrømme at L200 alltid har prestert bra.

Selv under ekstreme forhold?

Å ja! Under disse turene reiste vi nesten konstant på stranden, da det meste av den 1000 kilometer lange ruten gikk gjennom slike områder. I Brasil kan du gjøre det helt lovlig, men du må være forsiktig med … tidevannet. En gang begynte en bil å dra havet! Hadde det ikke vært for hjelp fra «lokalbefolkningen» med en gigantisk traktor (den hadde større hjul enn våre biler), hadde bilen satt seil i det vide farvannet.

Er bilen bare et verktøy for deg?

I det hele tatt! Biler er en av mine lidenskaper. Livet mitt har vist seg å være så mye at jeg har hatt muligheten – og fortsatt må – til å kjøre i trolig alle kategorier av biler. Fra de enkleste og minste bilene til de dyreste fra magasinforsidene.

Hva legger du mer merke til enn dem?

Inntrykket av bilen i direkte kontakt. Disse sensasjonene er veldig forskjellige, spesielt i premiumbiler, som kan bli utrolig dempet eller «sløyd» hvis ytelse og lav vekt er viktigere. Jeg kjørte en Mercedes SLR McLaren og var glad fordi jeg kjente smellet og kjente kraften. Men jeg savnet ham for eksempel i en sånn Ferrari, fordi den var for godt dempet.

Andre biler som ikke svarte til forventningene dine?

Godt spørsmål! Det er en så morsom og boksy KIA Soul at den ser flott ut fra utsiden. Jeg har aldri tenkt på den som en bil for meg, men jeg likte den for sin sexy design og kule stilistiske elementer. En venn av meg satte meg en gang bak rattet. Jeg traff gasspedalen og trodde at noe hadde gått i stykker fordi bilen ikke akselererte i det hele tatt. Så fant jeg ut at ekstravaganse ikke alltid går hånd i hånd med kjøreglede.

Og hva gikk inn i deg?

Jeg har hatt gleden av å jobbe med BMW i flere måneder. Der fikk jeg en hel flåte med «emeks» – fra M2 til M4 til M8. Jeg kjørte sistnevnte i nesten en måned og inntrykkene bak rattet var rett og slett kosmiske. Hver gang skalv hendene mine av adrenalin. Jeg fortsatte å si til meg selv: «ok, i dag vil jeg ikke bli gal, jeg vil gå høflig». Men jeg kunne ikke. Det var nok for meg å nyse og ved et uhell tråkke på gasspedalen … Jeg ble også gal med disse bilene på den schlesiske banen under oppsyn av instruktørene. Noen ganger kunne jeg ikke tro at dette virkelig var livet mitt.

Jeg forstår deg! Hva annet?

Det kan komme fra et helt annet fat. Da jeg jobbet med Mitsubishi, ga de meg en L200 pickup. Zaje …. bil! Jeg husker et prosjekt på Cypre Rewski, hvor jeg strakte meg 100 meter i et tau, fikk tillatelse fra ordføreren, og vi tok denne bilen ned til stranden. Jeg var henrykt over hvor fantastisk denne bilen kjørte på sanden. Vi fløy dit litt fordi det var tomt og bilen kjørte som på asfalt.

Var din første bil Golfen nevnte?

Jeg solgte den nylig for PLN 100 [śmiech]. Men min første bil, kjøpt for mine egne penger, var Holden Barina, den australske ekvivalenten til Opel Corsa. Jeg kjøpte den da jeg var 18 da jeg fortsatt bodde i Australia. Butikken der Barina holdt til så ut som en amerikansk film fordi den hadde flagg og en buet puffer foran inngangen. Bilen kostet 1,5 tusen. Hull. Australsk og trodde jeg fikk en god del fordi den hadde klimaanlegg. Dessverre, så snart jeg kom ut av garasjen og startet klimaanlegget, stoppet bilen.

For en ulykke! Hva kjører du nå?

Jeg har to private biler og ingen er nye. Jeg er fortsatt i tvil om å være bundet av en låne- eller leieavtale. Jeg liker ikke faste kostnader. Dessuten er jeg økonom og det ville være vanskelig for meg å håndtere et så stort verditap umiddelbart etter kjøpet. Jeg prøver å konsumere til et nivå som vil bryte enda mer eller mindre. Så jeg har en 340hk Audi A8 D3 med 4,2 V8 bensinmotor. Den største bilen i verden! Den har luftfjæring og massasjeseter, så den er den perfekte kilometerdemperen.

En veldig økonomisk bil…

Jeg lastet ned en BMW X3 fra USA for å se selv hvordan importen ser ut og om du kan tjene penger på den. Jeg legger dem ut for salg om en stund og ser om denne investeringen lønner seg. I så fall vil jeg nok gjøre det oftere, fordi jeg liker dette scenariet: importere, spille, selge med fortjeneste eller i det minste uten tap. En venn av meg har nylig pusset opp en Datsun 280Z og jeg tenker nå på et slikt leketøy.

Audi B8 4.2 V8 Victor Borsuk

Foto: Victor Borsuk

Audi B8 4.2 V8 Victor Borsuk

Og noen «elektrikere»?

Vet du at du gjør det? Det eneste jeg er redd for er lading. Jeg synes imidlertid det tar for lang tid og det er for få stasjoner hvor dette er mulig. Jeg har allerede prøvd å kjøpe en Tesla fra Norge, for det kan du også gjøre en avtale om. De kjøpte dem der uten moms og de har mange av dem slik at du kan finne dem billig. Og de som Elon Musk «mater» gratis med Supercharger for life! Kanskje det blir et nytt eksperiment etter import fra Amerika.

Ville du kjøpt diesel i dag?

Mener du prisen på drivstoff? [Śmiech]. Jeg sier ikke ja, jeg sier ikke nei. Jeg er tilhenger av en mulighet og har ennå ikke funnet en relatert til diesel. Jeg utelukker ikke et slikt kjøp i fremtiden, hvis det blir funnet et godt «empyem». Hvis jeg hadde ubegrensede ressurser og kunne velge en ny bil, ville jeg fortsatt valgt en gass som forbruker gass og er politisk ukorrekt.

Foran, bak eller 4×4?

Kommer an på hva. Hvert alternativ har sine fordeler, men hvis jeg ville føle meg trygg hver dag, ville jeg nok gått for firehjulsdrift.

Og til slutt – manuell eller automatisk maskin?

I dag ville jeg merket maskinen i konfiguratoren uten å nøle. Men en med åreårer slik at du kan spille girskift fra tid til annen.

Osgar Glaziere

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.