USA gikk forbi Norge med Sveits før kvartfinalen

USAs hockeylandslag vant tirsdag verdensmesterskapet i gruppe B, og slo norske hockeyspillere før den kommende kvartfinalekampen med det sveitsiske landslaget.

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen

Amerikanske hockeyspillere beseiret motstanderne 4: 2 (2: 0, 1: 1, 1: 1).

Allerede før kampen var det kjent at begge lag kjempet for formaliteter i denne kampen. Med det latviske landslagets nederlag mot Sverige sikret det amerikanske landslaget fjerdeplassen i gruppen. Norge klarte på sin side bare å klatre til topps på sammenlagt, men tapte mesterskapet på 13. plass.

Det amerikanske landslaget bør spille kvartfinale med Sveits, vinner av gruppe A, i Sveits, som slo det tyske landslaget i «oksene» tirsdag.

Spillet startet ganske søvnig, som ble brukt av amerikanerne. I det fjerde minuttet av kampen avslørte Ryan Hartmann resultatet, men Matthew Boldy nådde uventet 2:0 i det åttende minuttet.

Noen ganger stoppet ikke amerikanerne nordmenn fra å uttrykke seg. Videre gjorde Luke Hues en alvorlig feil i den nøytrale sonen tidlig i andre periode, slik at Andreas Martinsen kunne slå utgående keeper Strauss Mann. Ben Maiier tok igjen en tomålsledelse (3:1) i perioden med et vakkert raskt angrep.

De siste 20 minuttene har nordmennene forsøkt å få ekstraomganger. I periodens andre minutt reduserte Daniel Roxett det spisse vinkelhandicapet (3:2), men det norske laget utnyttet ikke andre målsjanser. Ved slutten av ordinær tid hadde Sean Farrell allerede sendt pucken inn i et tomt mål, hvor nordmennene spilte med seks spillere på banen.

USA – Norge 4: 2 (2: 0, 1: 1, 1: 1)
Markører: Ryan Hartmann (3:45 min), Matthew Boldy (7:20 min), Ben Mayier (28:05 min), Sean Farell (59:21 min, TV) – Andreas Martinsen (22:43 min), Daniel Roxet ( 41:59 min.)
Skudd på mål: 37 (14 + 13 + 10) – 23 (9 + 8 + 6)
Straffeminutter: 4 (2 + 0 + 2) – 4 (0 + 2 + 2)