USA bommet merkelig nok et mål og vant Norge, trettende – Hockey – Sportacentrs.com

Amerikanerne hadde en flott start på kampen, I løpet av de første sju og et halvt minuttene erobret Minnesota «Wild»-hockeyspillerne Ryan Hartman og Matthew Boldy festningen bevoktet av norske Henrik Haukeland – 2:0. Hartman slo igjennom foran mål, mens Boldy produserte et fint håndleddsskudd på det kjappe angrepet.

• Etter første halvdel av kampen ble hovedmålvakten til det amerikanske laget, Jeremy Swayman, erstattet av Strauss Mann. Boston «Bruins»-keeper Sveimans ble trukket opp før torsdagens kvartfinale mot det tyske landslaget.

• I det tredje minuttet av andre periode hentet nordmennene inn et mål da Andreas Martinsen slo alene igjennom mot Mann (1:2). Imidlertid klarte amerikanerne å gjenvinne en tomålsledelse (3:1), takket være Ben Myers.

• Noen minutter tidligere Vinnie Lettieri erobret også Haukeland festning, men etter skuddet hans endret pucken sin flyretning betydelig, og traff beinet til dommeren som falt foran, og målet ble ikke talt.

• I de siste 20 minuttene kjempet Norge med stor besluttsomhet, i starten av tredje periode, etter en utmerket og delvis bevisstløs pasning fra en lagkamerat, sendte Daniel Behn Roxet pucken inn i et halvtomt mål (2: 3 ) .

I siste del av ordinær tid måtte Mann vise sine ferdigheter, for å beskytte amerikansk overherredømme. Kampens skjebne ble avgjort først i siste liten, da Sean Farrell gjorde et langskudd med tomt mål.

USA – Norge 4:2 (2: 0, 1: 1, 1: 1)
Port: 3:45 Hartmann (Galchenyuk, Lafferty) 1:0, 7:20 Boldy (Galchenyuk) 2:022:43 Martinsen (Haag, Reimark) 2: 128:05 B. Myers (L. Hughes, Kuhlman) 3: 141:59 Roxets (Jacobson, Tretenes) 3: 259:21 Farrell (tv) 4: 2.
Treff: 37:23
Straffeminutter: 4: 4
Keepere: Jeremy Swayman (fra 20:01 – Strauss Mann) – Henrik Haukeland.