«TTT Rīga» taper mot USK basketballspillere i Praha etter en kjedelig start på Euroleague-kampen / Artikkel

Ieva Pulvere, som scoret 16 poeng, var den mest produktive for husmødrene i Olympic Sports Center, mens Jasmine Tomas la til 12 poeng. Vinnerne ble tildelt 25 poeng av Maria Conde.

Etter kampen innrømmet Powder i et intervju på latvisk TV at motstanderne hadde blitt undersøkt godt før, og at hastigheten deres ikke var noen hemmelighet for «TTT Rīga»-trenere eller basketballspillere. USK-basketballspillerne i Praha ble imidlertid overrasket over husmødrene, fordi farten var litt høyere enn i andre turneringer der «TTT Riga» deltar, forklarte Pulvere.

Det tsjekkiske laget klarte en pause på 11:0 frem til midten av det første kvarteret, noe som hjalp gjestene til å ta ledelsen med 13:4. Rigans angrep ble ofte sittende fast i motstandernes forsvar og forsøk på å angripe kurven var svært lavt. presisjon. Praha-laget dominerte også kampen om returer og avsluttet det første kvarteret med en ledelse på 18 poeng (30:12).

I andre kvartal scoret Praha USK ytterligere 19 poeng på rad, og nådde +37 (49:12). Hushjelpene slo det første trepoengsskuddet med det 15. forsøket, og brøt gjennom Ieva Korzāne, som avbryter det lange tørre spillet til husmødrene et drøyt minutt fra slutten av tiden.

«TTT Rīga» startet andre omgang med 34 poeng (17:51), men med mer energi og effektivitet i angrep, i det minste for en stund, snudde de kampen til en tettere seng. Utfallet av kampen var praktisk talt klart, da det tsjekkiske laget fortsatt var foran med minst 30 poeng, og i siste pause gikk USK i Praha med +42 (78:36).

I undergruppe A på åtte lag har «TTT Rīga» to seire på seks kamper.

Etter de to rundene 1. februar 2022 vil de fire beste lagene i gruppen kvalifisere seg til kvartfinalen, mens den femte og sjette klassifiserte går videre til Eurocup-kvartfinalen.