Tsjekkia scorer i første omgang og beholder ledelsen over Norge

Det tsjekkiske landslaget slo det norske landslaget med en score på 2:0 (0:2, 0:0, 0:0) i Arena Riga i kampen om undergruppe B i hockey-VM.

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen

Det norske laget startet kampen med et aktivt spill, og skapte ofte angrep, men i det 12. minuttet av kampen fikk nordmennene to klareringer på et halvt minutt. Tsjekkia brukte en slik gave. De tvang stort sett nordmennene nært eget mål, og Jan Kostalek la inn til Dominik Kubalik, som umiddelbart hadde et presist skudd.

Så, i det 19. minutt, la Michal Kempny en flott pasning fra hjemmesonen til Jakub Fleck, som gikk inn i målvakten og doblet ledelsen til laget sitt. Norge hadde en sjanse til å snu kampen da Daniel Vozenilek i det 28. minutt fikk 5+20 minutters utestengelse til kampslutt, men kampen gikk dårlig for nordmennene. I undertall hadde tsjekkerne to sjanser til å øke ledelsen ytterligere, men Henrik Haukeland reddet skudd de gjorde på streik.

I tredje periode styrte også tsjekkerne spillet sikkert, og først på slutten av tredje hadde nordmennene sjansen til å score. Karel Vejmelka gikk ubeseiret i denne kampen, og reddet alle 27 av motstandernes skudd.

Det tsjekkiske landslaget har 13 poeng på fem kamper og leder foreløpig sammenlagt i gruppe B, mens Norge har fire poeng.

Norge – Tsjekkia 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Scorer: – – Dominik Kubalik (12:33 min, 0:1, over), Jakub Fleck (18:43 min, 0:2)
Straffeminutter: 10 – 31
Skudd på mål: 27-21

Plasseringskode for etter_artikkelnøkkel ble ikke funnet.

Plasseringskode for m_news-nøkkel ble ikke funnet.