Tittelen Canada møter Latvia i åpningskampen til verdensmesterskapet

Miks Indrašis ble anerkjent som den beste spilleren på det latviske landslaget, Mackenzis Wiegers ble anerkjent som den beste spilleren på det kanadiske landslaget.

Kampen startet svært uheldig for vertene i mesterkampen, for i det 52. minutt ble Ivars Punnenov slått av Krouse, som etter et kjapt angrep satte et skudd og sendte pucken i mål uten å bli forstyrret. I det femte minuttet, etter Wiegers skudd, spratt pucken av den latviske landslagsspilleren, og da korrigerte Lotons flyretningen – 2:0.

Etter at det andre målet ble sluppet inn, erstattet Artūrs Šilovs Punnenova i mål. I fortsettelsen av perioden, mindretallet etter utvisningen av Jānis Jakas, holdt hjemmelaget ut og i midten av den tredje truet de latviske hockeyspillerne alvorlig sikkerheten til det kanadiske målet for første gang i kampen.

Jack McBain lot kanadierne stå bak syv minutter før slutt av perioden etter en felling på Roberta Mamcic. I de fleste tilfeller gikk et sterkt, gratis skudd til Rodrigo Ábol, men pucken ble sendt over motstanderens keeper Samuel Montebult.

Allerede i begynnelsen av andre tredje hadde Abol et farlig øyeblikk foran mål, men klarte ikke å endre resultatet. Fortsatt gikk kampen fra mål til mål, og Šilov spilte med suksess bak på banen for det latviske landslaget.

Syvende minutt ut i perioden ble Andris Džeriņš straffet for frekkhet og forlot det latviske landslaget i mindretall. Til slutt, da motstanderne var i frontbanen, gjorde Wieger et kraftig skudd i hjørnet av mål – 3:0. De latviske hockeyspillerne avsluttet perioden med fire spillere på banen, da landslagskaptein Kaspars Daugaviņš ble idømt en straffe på to minutter for å ha spilt med en kjepp høyt hevet.

Innholdet fortsetter etter reklame

Som i første periode ble latvierne mer aktive i andre halvdel av tredje periode, men motstanderne skilte seg nok en gang ut: I det 36. minutt sparket Blé pucken i mål fra hjørnet og den gikk på mål fra Shilov. .

I det fjerde minuttet av tredje periode, etter Jerins skudd, var det bare tverrliggeren som reddet det kanadiske laget fra å tape et mål. I sitt neste bytte ga Džeriņš Latvia muligheten til å spille i flertall, der han ikke kunne holde seg i frontbanen, men i de samme formasjonene var det et par øyeblikk på mål.

Med seks minutter igjen av ordinær tid fant Wieger Veleno ved den andre stolpen og sørget for 5-0 for kanadierne. To minutter senere mistet de latviske hockeyspillerne pucken i egen sone og kunne ikke unngå å misse det sjette målet, da McBain skilte seg ut i motstandernes rekker.

I den første gruppekampen fredag ​​vant Tsjekkia 3:2 mot Slovakia, som blir motstandere av Latvia i kampen lørdag. Sveits, Norge, Kasakhstan og Slovenia skal også spille i undergruppe B.