Svømmeren Rosey Metz deltar på Universiaden i Kina

22. april, 09:43

Generell
lest 32 ganger

Rotterdam – Svømmer Rosey Metz planlegger å delta i både langløypa av verdensmesterskapet og Universiaden. Men siden verdensmesterskapet er flyttet med tanke på plassering og tidsplan, går det ikke. «Det er kort tid mellom VM i Budapest og Universiaden i Kina, og jeg måtte ta et direktefly til Kina, noe som ikke er mulig.»

Så det ble bestemt at 20-åringen fra Rotterdam skal svømme alene fra 27. juni til 3. juli på Universiaden. «Det er flere sportslige muligheter for henne og derfor flere muligheter for hennes utvikling,» sa internasjonal trener Mark Faber på KNZB-nettstedet. Andre aspekter har også betydning for Rosey. «Karin van Straten, treneren min i Zoetermeer WVZ, vil følge meg som trener. Jeg har aldri svømt i internasjonale konkurranser med henne, så hun er kjempemorsom.

Atmosfæren på Universiaden vil være mer avslappet enn ved verdenscupen, forventer froskespesialist Rosey. «Her er jeg blant hundrevis av studenter fra hele verden, som driver med forskjellige idretter. Det blir mindre press for å prestere og jeg vil svømme bedre og bedre. For meg er det ikke så mye en medalje, men mer enn tid».

«Jeg svømte personlig rekord på 100m i Norge forrige måned: 1.08.00,» sier Rosey om formen. «Dessverre bare ikke under grensen på 68 sekunder. På 50-meteren leter jeg fortsatt etter det rette skuddet. Det gikk veldig bra sent i fjor og tidlig i år. I desember svømte jeg 30,63 sekunder, en PR og noen få cent over den nederlandske seniorrekorden. Jeg håper å være enda raskere i år, helst under 30,38 sekunder, den lange banen til den nederlandske seniorrekorden.

Edgarda Thornee

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.