Sverige taper fire omganger på franskmennene og får sin femte seier

Júnatans Berjgren satte inn en 3-0-ledelse i det 17. minutt, men Setterlund tok inn en ny ledelse seks sekunder før pause.

Henriks Temmerness ble kampens toppscorer med tre målgivende pasninger, mens Lars Johansson reddet samtlige 15 skudd på mål.

For motstanderne reddet Jilian Zinka bare tre av syv skudd og ble byttet ut etter første omgang. Hans erstatter, Kentin Papillon, gjorde alle 22 redninger.

I forledens kamper i Finland slo vertene Østerrike 3-1 og USA slo Danmark 3-0.

I gruppe A leder USA med 15 poeng på fem kamper, Sverige har 14 poeng på fem kamper og Finland har 13 poeng på seks kamper, som alle allerede har sikret seg en sluttspillplass. Fra fem kamper har Danmark åtte poeng og Tyskland seks, Frankrike har fire poeng, Ungarn har to og Østerrike har ett poeng på seks kamper.

I Riga møttes latviske og kasakhiske hockeyspillere på samme tid i kampen i gruppe B, kampen ble sendt direkte på TV-kanalen LTV7.

Innholdet fortsetter etter reklame

I dagens første kamper, i kampen mellom lederne Canada og Sveits, vant sveitserne 3-2, mens Tsjekkia slo Norge 2-0.

Etter fem runder med kamper i gruppe B har Sveits 15 poeng, Tsjekkia har 13 og Canada har 11 poeng, som alle har sikret plass i sluttspillet. Åtte poeng ble samlet av Latvia, fem av Slovakia, fire av Kasakhstan og Norge, men ingen poeng av Slovenia.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene i hver undergruppe fortsetter kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakere lagene i begge grupper forlater den sterkere divisjonen, og neste år kommer Polen og Storbritannia blant de 16 beste i stedet.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tammerfors og Riga, vil finne sted fra 12. til 28. mai.