Svenske skiskyttere vinner PK stafett

Det svenske lagets første etappe ble administrert av Linna Päshon, som var nest raskest på banen, og tapte kun for Norges Karulin Ofigst Knoten, men etter den andre etappen, som ble administrert av Anna Magnuson fra Sverige, var Sverige jevnt ute av toppen tre. De resterende to etappene ble gjennomført av Elvira og Hanna Eberjas, som var de raskeste og førte Sverige til suksess.

Ved å bruke seks reservepatroner unngikk svenskene straffeløp og kom i mål på én time, 14 minutter og 59,8 sekunder.

Andreplassen ble vunnet av de fire tyskerne, som også brukte seks reservepatroner, men tapte 28,1 sekunder til vinnerne på målstreken. De norske kvinnene, som brukte tre reservepatroner for å unngå strafferunder, endte 31,5 sekunder bak de svenske skiskytterne.

17 damelag deltok i starten.

Det er allerede meldt at de norske skiskytterne vant herrekonkurransen over 40 sekunder foran sine nærmeste følgere.

Latviske lag deltok verken i kvinne- eller herrekonkurransen.

Lørdag blir det sprintrenn: ti kilometer for menn og 7,5 kilometer for kvinner. Den første PK-etappen avsluttes søndag når jakten er planlagt, med herrene som konkurrerer over en distanse på 12,5 kilometer og kvinnene over ti kilometer.

Andre etappe av PK vil finne sted fra 8. til 11. desember på den østerrikske banen til Hochfilzen, mens finalen av de ti etappene i PK-konkurransen er planlagt til 16. til 19. mars i Oslo.