Svenske hockeyspillere vinner Tsjekkia; Sveits ødelegger Danmark

Sverige beseiret Tsjekkia i Tammerfors i gruppe B med en score på 5: 3 (1: 1, 3: 1, 1: 1).

Med et sterkt skudd fra midten av sonen ble tsjekkerne ledet av David Krejči i det sjuende minuttet, men med 36 sekunder igjen av første periode var Rasmuss Asplunds presis under mål – 1:1.

I første halvdel av andre periode var resultatet 4:1 på seks minutter til fordel for det svenske landslaget. Først uten å stoppe pucken skyter Emil Bemström nøyaktig fra innkastet, deretter beseiret Matthias Brome tsjekkerne med lineout, men til slutt utnyttet Asplund et engangsløp mot keeper.

Karel Weymels mål ble erstattet av Marek Langhamer, som var ubeseiret i andre periode. To og et halvt minutt før pause slo Tomāšs Kundrāteks, uten å stoppe pucken, et nøyaktig skudd i flertall – 2:4.

Anton Bengtson gjorde en kjapp kontring i det femte minuttet av den tredje tredjedelen, men et halvt minutt etter at Matthew Bloom sendte pucken inn i det tomme hjørnet av målet klarte ikke Magnus Hellber å flytte målet.

Det er allerede rapportert at Norge vant Storbritannia etter 4: 3 (1: 0, 2: 0, 0: 3, 0: 0, 1: 0) i serien etter kampen, mens USA vant 3: 2 (0:1). , 1:1, 1:0, 1:0) beseiret Østerrike i ekstraomganger. Latvias neste kamp er berammet til mandag mot Norge.

I undergruppe B leder Finland og Sverige med seks poeng på to kamper, USA ligger på tredjeplass med fem poeng, Tsjekkia har tre poeng, Norge har to poeng på to, og Storbritannia og Østerrike har to poeng i to kamper.

I mellomtiden beseiret Sveits Danmark i undergruppe A med 6: 0 (1: 0, 4: 0, 1: 0).

Danskene var i stand til å motstå sveitsisk fart først i den første perioden, som tapte 0:1 til Fabris Dukes mål. I andre periode scoret Pius Zater og Janis Mozers de fleste målene Timo Maier og Philip Kurashev har scoret. I den tredje delen fikk Deniss Malgins nok et flertall – 6:0.

Leonardo Genoni beseiret alle 19 danske skuddene på mål til det sveitsiske landslaget, mens Malgins avsluttet kampen med fire poeng.

I dagens første kamp beseiret Canada Italia 6: 1 (1: 1, 3: 0, 2: 0) i duellen i undergruppe A, mens Frankrike i den andre kampen vant 2: 1 (0: 1, 2) : 0, 0: 0). Kasakhstan.

I denne gruppen har Sveits og Canada seks poeng på to kamper, Danmark, Frankrike, Tyskland og Slovakia har tre poeng. Kasakhstan og Italia står uten poeng, med to dueller bak seg.

Etter den russiske invasjonen av Ukraina suspenderte Det internasjonale hockeyforbundet (IIHF) alle russiske og hviterussiske lag og klubber fra konkurranser organisert av IIHF. Russland og Hviterussland vil bli erstattet av Frankrike og Østerrike, som er rangert som det høyeste utvalget av land som ikke bør spille i toppklassen.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, åtte enheter hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette å kjempe om medaljer i kvartfinalen, mens de svakeste lagene i turneringen forlater den sterkeste divisjonen i fjor, med Slovenia og Ungarn i topp 16. neste år.

VM 2022 i Finland finner sted fra 13. til 29. mai.