Sveits etterlater Norge tørt; Danmark presser Frankrike inn i ekstraomganger

Sveits sitt mål ble forsvart av Robert Maier, som reddet alle 14 av motstandernes skudd, mens i den andre enden av banen dirigerte Júnas Arntsen 23 pucker.

I undergruppe B har Canada og Sveits seks poeng, Tsjekkia og Slovakia vant tre poeng hver, Kasakhstan har to poeng, Norge har ett poeng og Slovenia og Latvia har ingen poeng.

I mellomtiden slo Danmark Frankrike 4-3 (2-0, 1-3, 0-0, 1-0) etter ekstraomganger i gruppe A-kampen.

Ved å bruke to flertall satte Nikolaj Oehler og Mikel Bedker danskene i ledelsen i den første tredjedelen.

I andre omgang utlignet franskmennene innen ni minutter med mål fra Guillaume Leclerc og Antoni Resch, men Danmark tok ledelsen igjen minuttet senere, denne gangen med Nick Olesen som satte pucken inn i Frankrike-målet.

Mindre enn 30 sekunder før slutten av andre periode utlignet Jisténs Adamo igjen (3:3).

På den andre siden scoret Patrick Russell vinnermålet for Danmark i det andre minuttet av ekstraomgangene.

I undergruppe A har USA tatt seks poeng, Danmark har fem poeng, Sverige, Finland og Frankrike har tre poeng hver, Østerrike har ett poeng, men Tyskland og Ungarn er fortsatt poengløse.

Innholdet fortsetter etter reklame

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe fortsetter kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakere lagene fra begge grupper forlater den sterkere divisjonen, og neste år kommer Polen og Storbritannia blant de 16 beste i stedet.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.