Starten på virksomheten ble bestemt av en telefonsamtale i Norge: nå er det planlagt å returnere for å bo i Litauen

Vi møter Aušra og Greta på det siste kvinneprosjektet: en kafé midt i Revuonaparken. Foreløpig er lokalene små, alt er pakket og stuet i en fin vogn, men, morsomt, dette er bare begynnelsen, da kafeen kun er åpen i tre dager.

Dawn sier at ideen om å drive baren hennes kom til henne først.

«Jeg gikk i parken og kjøpte kaffe. Det var veldig kjedelig for meg, og jeg trodde jeg trengte deilig kaffe her siden det er mange mennesker. Jeg ringte marsjen, jeg sa, sier hun, la oss gjøre det,» lo de begge.

«Jeg aksepterte veldig raskt fordi jeg er en slik person. Den slår seg raskt på og jeg må, jeg er allerede sånn, legger Greta til.

Han sier han fortsatt bor i Norge, men snart forbereder han seg på å pakke kofferten og reise tilbake for å bo i Litauen.

«Hvis alt går bra med kaffen, kommer vi tilbake for å bo her med familien vår. Vi har også hus i Norge og nå har vi bygget hus her også.

Men jeg har et hjemland her, jeg kommer ikke dit, jeg liker det ikke der», sier Greta og forteller at hun har vært med foreldrene til Norge siden hun var barn og har bodd der i 7 år.

Selv om en kvinne i Norge jobber for et rengjøringsfirma, selv innen skjønnhetsområdet, er en slik aktivitet hennes første.

«Jobb skremmer meg ikke, jeg har jobbet alt i livet mitt både hardt og enkelt.

Denne kafeen, min første egen bedrift. Vi har to ansatte så langt, sier han.

Begge husmødrene sier de kan tilby drikke til besøkende og gjester foreløpig, men menyen utvides snart og forventes å ta en mer seriøs titt på matvalg til høsten – burgere, pølser, varme smørbrød og kaker bør dukke opp.

Foreløpig er kafeen i parken åpen fra 11:00 til 21:00. om kvelden, men arbeidstiden blir kortere vinter og høst.

— Det blir tidligere mørkt, vi er litt redde for at det ikke er folk, sier Greta, men legger til at med inntoget av varm mat kan vi kanskje trekke flere unge hit.

— Vi har ikke så mye å kjøpe av gatekjøkken på kveldene, og hvis ikke skolen stenger i karantene, tror jeg vi tar med elever hit, sier han.

Kaffe i denne parken er ikke slutten på forretningsplanen deres, sier begge kvinnene. De vurderer allerede utvidelse.

«Vi vil utvide kafeen, men det er andre ideer knyttet til barneunderholdning: trampoliner, elbiler, scootere,» deler Aušra planene.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

Osgar Glaziere

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.