Skottland slo Norge og andre europeiske kvalifiseringsresultater

Vertene tok ledelsen i det 61. minutt av kampen da Erling Holland vellykket utførte et straffespark.

De skotske fotballspillerne hadde ikke mange muligheter til å score i løpet av kampen, men i det 87. minutt klarte Lyndon Dykes å slå den norske keeperen og utligne.

I mellomtiden, to minutter senere, scoret Kenny McLean Skottlands andre etter en assist fra åpningen for å sikre seier til gjestene.

I en annen undergruppe A-kamp vant Georgia 2:1 (1:1) over Kypros.

Georgia scoret det første målet i det 31. minutt, da Georgs Mikautadze sendte ballen i hjemmelagets mål, men fem minutter før slutt av første omgang utlignet Ioannis Pitass med et straffespark. Zuriko Davitashvili scoret vinnermålet i det 84. minutt.

I undergruppe A ligger Skottland på førsteplass med ni poeng, Georgia nummer to med fire poeng, Spania har tre poeng, Norge har ett poeng, men Kypros har ikke vunnet noen poeng.

På den annen side, i kampen til undergruppe F, beskyttet ikke Estland ledelsen med stillingen 1:1 (1:0) og trakk uavgjort mot Aserbajdsjan.

Rauno Sapinens scoret for Estland i første omgang, men Anton Krivociuks utlignet i andre omgang etter mindre enn 20 minutter.

Også i undergruppe F avsluttet Belgia kampen mot Østerrike med uavgjort hjemme med resultatet 1:1 (0:1).

Østerrikerne tok ledelsen etter 22 minutter, da belgiske Orel Magala rørte ballen og fløy inn i eget lags mål, men Romelu Lukaku utlignet midtveis i andre omgang.

Leder for undergruppe F er Østerrike, som har seks poeng på tre kamper. Belgia følger med fire poeng og Sverige med tre poeng, mens Estland og Aserbajdsjan har tjent ett poeng hver.

Vinnerne av de to første plassene av de ti gruppene går videre til sluttfasen, mens tre andre deltakere i sluttfasen avgjøres i mars 2024 i «play-off»-kampene i mesterskapene A, B og C i Nations League.

EM vil finne sted i ti tyske byer fra 14. juni til 14. juli 2024.