Skiskytterne Bendika og Rastorgujev tar femteplassen i mixed pairs-stafetten / Artikkel

Det tyske laget til Justus Strelov og Vanessa Voigt ble kåret til vinnerne. Vinnerne kom i mål på 38 minutter og 58 sekunder. Andreplassen norske skiskyttere var 11,2 sekunder bak, og den østerrikske duoen tok tredjeplassen. Paret Rastorgujeva og Bendika holdt seg 39,1 sekunder bak vinnerne, og tok femteplassen.

Baiba Bendika var den første som traff banen. Hun ankom skytebanen på 15. plass. En feil på skytelinjen og hun kom tilbake på banen og mistet en posisjon. Etter å ha fått god fart, kom Bendika til andre skytebane på 13. plass. Dessverre mislyktes skuddet igjen og en strafferunde ble tjent, noe som førte til tap av åtte posisjoner.

Rastorgujev tok stafettpinnen i 21. posisjon, og i denne posisjonen ankom han også første skytebane. Andrejs skjøt uten feil, noe som gjorde at han kunne rykke opp tre posisjoner. I det andre området ble det brukt en reservepatron, og Andrejs kunne sende stafettpinnen, og fant seg selv på 14. plass.

Bendikas raske skikjøring gjorde at hun kom til første skuddlinje på 12. plass. Men skuddet skapte problemer igjen: en reservepatron ble brukt og dette førte til tap av to posisjoner. Rask skikjøring tillot Baiba å rykke opp én posisjon, og hun var feilfri i målstreken. Hun kom tilbake til banen på 11. plass, hvor hun ga stafettpinnen til Andrej.

På avstand klarte Rastorguyev å gjenvinne en posisjon, og på den nest siste skuddlinjen var han helt nøyaktig, noe som gjorde at han kunne komme tilbake til en utmerket syvendeplass. Han var helt presis selv på den siste skuddlinjen, noe som gjorde at han kunne klatre opp til femte plassering, hvor han også kom i mål.

Så langt denne sesongen har konkurransen i denne disiplinen bare funnet sted én gang: i første etappe, der Rastorgujev og Annie Kate Sabuli endte på 20. plass.