Skiskytterne Bendika og Birkentals tar 20. plass i 1 + 1 stafetten i Otepää / Artikkel

(Integrert av Baiba Bendika)

Vinnerne ble det norske laget, representert ved Stula Holmes Legreid og Marte Olsbu Reiseland. Vinnerne fullførte distansen på 34 minutter og 12,8 sekunder.

Leder ved målstreken

Det svenske laget på andreplass var 12,4 sekunder bak vinnerne og det tyske på tredjeplass på 17,9 sekunder.

De mest strålende episodene av konkurransen

Latvia var representert i konkurransen av Renārs Birkentāls og Baiba Bendika. Begge overlevde uten strafferunder, men ti reserveskudd ble brukt i skuddlinjene. Det latviske laget var tre minutter og 52,2 sekunder bak vinneren, og endte på 20. plass i 23-lagskonkurransen.

«Blandede parstafetten er alltid en rask og uforutsigbar gonka,» sa Bendika etter løpet, og beklaget at han ble «fanget» i noen få slag. Farten var dårligere enn sprint – jeg skulle gjerne hatt bedre glid på ski. «Men jeg tror vi kjempet godt og det vil være en god opplevelse for Renara også,» sa Baiba.

Baiba Bendika etter 1 + 1 stafett

Han uttrykte tilfredshet med at det ikke har vært noen strafferunde, da det er mer spenning i disse konkurransene.

Bendika var glad for at Renārs hadde et godt skudd, høy arbeidskapasitet og et ønske om å trene. «Det burde være greit der», sa Bendik om Birkenthals visjon for fremtiden. Han var også glad for at det var god oppslutning i løypa og uttrykte håp om at tilskuere ville ha glede av skiskytingen.

Verdenscupsesongen avsluttes neste uke i Norge.