Skiløper Patricija Eiduka oppnår det høyeste resultatet i karrieren

Den eneste representanten for Latvia på dette stadiet dekket distansen på 24 minutter og 19,4 sekunder, den amerikanske vinneren Jessie Diggins tapte 29,9 sekunder.

Dette tillot også latvieren å oppnå en utmerket FIS-poengsum (16,73 poeng), som er rekord for en idrettsutøver.

Den forrige rekorden ble oppnådd 13. desember 2020 i den sveitsiske byen Davos, da Eiduka tok topplassen i verdenscupkonkurransen i ti kilometer fristil, ble nummer åtte og samlet 31,52 FIS-poeng.

Tysklands Katarina Henning ble nummer to på fredag, og tapte 3,8 sekunder til vinneren, mens norske Heidi Venga (+15,4) ble nummer tre.

56 utøvere deltok i konkurransen.

I den generelle klassifiseringen av verdenscupen, etter tre løp, unntatt sprinten, er Eiduka nummer 17 av 76 utøvere med 122 poeng.

Leder med 280 poeng er svenske Eba Anderson.

I den generelle klassifiseringen av verdenscupen, inkludert sprintdisiplinen, inntar latvieren med 134 poeng 20. plass i konkurransen av 87 utøvere.

Norges Tirila Udnes Veng leder med 330 poeng.

I U23-konkurransen for kvinner er imidlertid Eiduka, etter fire løp, med 134 poeng, nummer to etter norske Helena Marie Fosseholm, som har 12 poeng mer, men foran finske Jasmina Kahar med 107 poeng.

Eiduka skal delta på alle tre distansene i fristil på Lillehammer.

Lørdag klokken 10.30 går sprintkvalifiseringen, og klokken 13 starter finaleløpet, og søndag klokken 11.45 møter han distansen 20 kilometer med fellesstart.

Kanalen «Eurosport 1» sender verdenscuprennene direkte.

Forrige uke, i den første etappen av verdenscupen på den finske banen Ruka, tok Eiduka 39. plass i sprint klassisk, 30. plass på 10 km klassisk og 21. plass i 20 km fristil.

En uke til i Norge er det planlagt et stopp i Beitustelene. I midten av desember blir det konkurranse i Davos, men mot slutten av året starter den prestisjetunge «Tour de Ski»-serien. Sesongens verdensmesterskap er planlagt i månedsskiftet februar og mars i den slovenske byen Planačić.

Eiduka begynte sesongen i midten av november i Muonio-bakken i Finland, hvor han vant en niendeplass i det internasjonale skiforbundet (FIS) i ti kilometer fristil. En uke før verdenscupstart lå latvieren på 12. plass på ti kilometer fristil i Beitustelene.