Ski-VM for juniorer Wolf og Bleide starter med topp 5 fra slutten – Vintersport – Sportacentrs.com

I dag, på mesterskapets første dag, var fire latviske langrennsløpere planlagt til start. Tre av latvierne som dro til Ligna deltok også i junior-VM i fjor: Lauris Kaparkalējs (Madonna), Edijs Eiduks (Vecbebri) og Estere Volfa (Cēsis). I mellomtiden for Cēsis Elza Bleideele, som lørdag var den raskeste latviske jenta i andre etappe av det latviske mesterskapet i den klassiske 5 km Priekuli, var det ikke bare hennes debut i junior-VM, men også den første starten på et høyere nivå. var den eneste FIS-konkurransen utenfor Latvia. Begge latviere er på samme alder – født i 2005.

Ester Wolf fikk 68. plass på 5km fristil og 73. plass på klassisk sprint i siste juniormesterskap. Med 65 deltakere som konkurrerer i dag, til og med i mål, var den beste plassen i ungdomsmesterskapet allerede sikret. I følge evalueringen ble Wolf nummer 53 og Bleidele ble nummer 65 (66 skiløpere var påmeldt, men en hviterusser gikk ikke til start – aut. Merk).

Distansen på 15 km ble delt inn i tre sirkler på 5 km hver. Fra starten slo begge latviere seg inn like etter fylte seksti. Mens de tre frontløperne til venstre etter den første tredjedelen av distansen, tok Wolf og Bleideli 59. og 60. plassene med 20 sekunders mellomrom. Bak våre skiløpere sto en australier og en kasakhisk. For Esther var det lettere, fordi hun kjørte sammen med en ukrainer og en italiener, som hadde et havari i starten og krasjet fullstendig, og gradvis nærmet seg og overkjørte de siste deltakerne.

Til slutt endte Wolf på 58. plass (+5: 55 og 264 FIS-poeng). Femti var borte, nesten halvannet minutt unna. I mellomtiden nådde Bleidele alene målstreken på 60. plass (+8: 12 og 346 FIS-poeng). Elza presterte bedre enn to skiløpere med høyere score, noe som er en god indikator for nybegynneren. Latverne var de eneste av de baltiske statene, fordi verken litauere eller estere deltok i denne begynnelsen, som etter Patricia Eiduka ble med i U23-gruppen og ble de overbevisende baltiske lederne.

På det meste av distansen, opp til 13 km, ble ledende gruppe med ti skiløpere ledet av russeren Yelizaveta Bekisheva, som til slutt falt ned til 7. plass (+22 sek.). Seieren ble vunnet av Tysklands Helena Hofmann, som var 2,6 sekunder foran svenske Lisa Erikson, og tredjeplassen ble Near Anine Bruschen-Jensen med 8 sekunder.

For to år siden Patrizia Eiduka vant 4. plass over denne distansen, kun ett sekund fra medaljen.

Juniorer starter på 30 km. 16.00 latvisk tid.