» Semifinalen var ikke så uvirkelig » – Vintersport – Sportacentrs.com

Dette junior/U23 verdensmesterskapet har vært ganske vellykket for latviske skiløpere. Først av alt, i disse mesterskapene ble den første medaljen i latvisk skihistorie vunnet, som han tok for seg Patrizia Eiduka. Vår Frue er også verdt å nevne her Rinalda Kostjukova Bronsemedalje ved European Youth Winter Olympic Festival i 2009.

Ikke alle 100 prosent av latviske skiløpere i Norge har ikke bare oppnådd anstendige resultater, men også suksess. I tillegg til suksessene til Laura Kaparkalēja og Raimo Vīgants fra Madona, bør også sprinten nevnes Edija Eiduka 32. plass på 30 km fristil med start i serie.

OL Raimo Vigants påpeker at 22. plass slett ikke var den beste: «Klart det kunne vært mye bedre, men sånn er det. Reisen gikk raskt nok. Dette ble ytterligere komplisert av de to russerne, som allerede taktisk tok en bedre posisjon på det første fjellet. Også i den andre bakken, prøver å gjenvinne en mer fordelaktig posisjon, før nedstigningen til toppen av bakken ble presset, så jeg kan ikke lenger kjempe for minst fire. Men jeg er glad for å ha kommet inn i Top30 i U23 sprintmesterskapet minst én gang».

Lauris Kaparkalējs han innrømmer at det virkelig føltes som om vi gikk inn i 1950-tallet, men han håpet stille at kanskje 1930-tallet kunne møtes. Lauris prøvde å bruke en annen taktikk enn Eiduka og Vīgants dagen før, allerede på midten på midten, for ikke å bli tvunget eller blokkert. På de siste hundre meterne kjempet eleven til Daina Vishkans om seieren i et løp med en nordmann, en estisk og en tysker, og endte på 4. plass, et kvarter bak vinneren og en tiendedel bak andre- og tredjeplassen. . «Jeg er veldig fornøyd med starten min i sprintdisiplinen, 16. plass er definitivt mer enn jeg håpet på. Det er sant at det ikke var så urealistisk å nå semifinalen», avslutter Madonetis

«Jeg tror jeg valgte riktig taktikk, som er å kjøre foran gruppen på andre siden av sprintrunden, for hvis jeg hadde holdt meg bakerst, ville sjansene for å avslutte rett mot større rivaler vært mye mindre. Foran alle kunne jeg ha håpet på en rask plassering, i utvidet gruppe og på de to første plassene, noe som ville garantert en automatisk plass i neste semifinalerunde. Til slutt, rett før mål, ble jeg forbigått av to andre utøvere. Jeg trodde det var verdt risikoen, og resultatet er fortsatt flott. Jeg ble absolutt hjulpet av den enorme støtten fra laget, fordi trenerne og representantene for lagene var langs hele banen.»

Lauris vurderer også de andre startene: «Apropos de andre på distansen, jeg vurderer startene mine slik: massestarten på 30 km var gjennomsnittlig, men på den klassiske 10 km ville jeg vært mer tilbøyelig til å vurdere den som dårlig. Jeg må si at denne måneden startet jeg ikke bra før siste dag av juniormesterskapet. Det så ut til å være et stort formfall hele tiden. Interessant, men jeg følte meg overraskende bra under sprinten. Så jeg håper å være godt forberedt til European Youth Olympic Festival i slutten av mars.»Til slutt konkurrerte skiløperen fra Madona om fans og supportere og legger til at det var en sann glede å starte som et godt lag i dette juniormesterskapet. Kaparkalējs han tror at han vil fortsette å være forent og resultatene vil vokse, fordi latvierne kan gjøre det.

Edgarda Thornee

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.