Seks strafferunder for Rastorgujev i Oslo og 18. plass i jakten; Birkenthal lukker 56. plass.

Allerede i frontlinjen ble Rastorgujev tvunget til å score to straffer uten å treffe første og siste skudd. Han bommet på den tredje banen i den andre og bommet på den tredje og femte banen i den første stående banen.

Nok en feil i siste runde gjorde at han tok 18. plass, to minutter og 14,7 sekunder bak den norske vinneren Johannes Tingnes Bä.

Bay bommet på bare ett av 20 skudd, og kom i mål på 32 minutter og 34 sekunder og feiret sin sjette jaktseier på syv løp i sesongen.

Han var 32,7 sekunder foran franske Kentin Fillon-Mayer, som skjøt perfekt, og 49,1 sekunder foran landsmannen Sturl Holm Lehreid, som gjorde en skuddfeil.

Birkenthals fjerde skudd var unøyaktig i det første skuddet, men var nøyaktig i den andre skuddlinjen.

I det tredje skuddet bommet han på de to første skuddene, men i den siste skuddlinjen skjøt han alle fem skivene, og ble nummer 56 av 57 skiskyttere. Han tapte seks minutter og 13,3 sekunder til vinneren.

Etter seks seire på syv konkurranser ble vinneren av den lille krystallkloden i denne disiplinen JTB, som samlet 600 poeng. Lehreid ble nummer to med 425 poeng og Fillon-Mayet ble nummer tre med 295 poeng.

Rastorgujev endte på 30. plass med 73 poeng.

Selv i den generelle klassifiseringen av alle disipliner før sesongens siste konkurranse, har JT Be allerede blitt vinneren, etter å ha samlet 1499 poeng. Han følges av Legreids med 1053 poeng og med 875 poeng – nok en norsk utøver, Vetle Søstad Kristiansen.

Rastorgujev ligger på 24. plass med 319 poeng.

Torsdag oppnådde Rastorgujev sesongens beste resultat i de individuelle disiplinene, og tok en fjerdeplass på ti kilometersprinten. Denne sesongen har han bare vært høyere i mixed pair-stafetten, og vant bronse sammen med Baib Bendika for to uker siden.

Aluks mann startet jakten 47 sekunder bak norske Johannes Tingnes Bä, som vant sprinten, 23 sekunder bak svenske Martin Ponsiluoma og 18 sekunder bak tyske Benedikt Doll.

I jakten dro Renārs Birkentāls av gårde for første gang i karrieren, og startet på banen med nummer 59, mindre enn tre minutter etter Be.

Fem av de seks foregående jaktene denne sesongen hadde blitt vunnet av Bae, som allerede hadde sikret seg den lille krystallkulen.

På grunn av tåke ble kvinnenes sprint på 7,5 km avlyst fredag ​​og satt på nytt til lørdag klokken 16.00. Kvinnenes forfølgelseskonkurranse ble derfor avlyst.

Verdenscupsesongen avsluttes søndag med et distanseløp med fellesstart.