Scandinavian Cup i Madona endte med norsk/Diena-dominans

For kvinner kom ingen av latvierne som startet på lørdag til start, men for menn tok våre skiløpere Indulis Bikše og Jēkabs Skolnieks 59. og 70. plass.

Søndag, i «Smeceres sila»-bakken, fant den tredje siste dagen av tredje etappe av Scandinavian Cup sted, som også avslutter sesongen av Scandinavian Cup, den nest sterkeste konkurransen i langrenn etter verdenscupen. Både kvinner og menn tilbakela en distanse på 20 km, og gikk den vanskelige 5 km-sirkelen fire ganger. Deltakerne tok til banen etter lørdagens resultater på 10 km fristil, og konkurrerte i forfølgelse.

De utenlandske idrettsutøverne berømmet organisasjonen i Madona, og dedikerte takknemlighet til arrangørteamet ledet av Gunars Ikauniek og Martinas Niklas, assistent for FIS tekniske delegat. Banen var perfekt preparert av Artis Dāvis, mens Normunds Bērziņš var ansvarlig for timingen og Ivars Bācis kommenterte Scandinavian Cup på flere språk.

I herrekonkurransen beholdt andre verdensmester Haralds Amundsen sin ledende posisjon og feiret seieren for andre dag på rad. I den intense kampen om andreplassen mellom tre nordmenn var den raskeste Daniel Stock, som vant 2. plass i skiathlon på PK-etappen 20017, som la bak seg Howard Moseby, bronsevinneren av norgesmesterskapet på de klassiske distansetappene. og PK, som gjentatte ganger lå på åttendeplass. Derfor holdt Eiriks Augdals, som vant 4. plass på 50 km distansen på PK-etappen, på 4. plass. De tjue øverste plassene ble besatt av nordmennene, mens Finland endte på 21. plass.

77 skiløpere startet, inkludert tre fra Latvia, men to fullførte. Indul Bikš klarte å klatre til 59. plass (+8:31). Derimot kjempet konkurransens yngste deltaker, 16 år gamle Jēkabs Skolnieks fra Riga, som lå på en 80. plass lørdag, til slutt og tok 70. plass.

For kvinner er plasseringen i topp tre ikke endret. Gårsdagens vinner og U23-verdens bronsemedaljevinner Margrethe Bergane økte ledelsen til et drøyt minutt foran sine nærmeste rivaler og tok seier for andre dag på rad og den andre i karrieren i Skandinavisk Cup i en lignende kamp om andreplassen. , Marta Skones, datter av norsk visemester og stafettverdensmester 1991 Oyvinda Skones, slo årets U23 verdensmester Kristine Fosnes. De seks øverste plassene ble tatt av de norske kvinnene, men akkurat som lørdag ble Scandinavian Cup-lederen sjuende og Moa Lundgren nummer 20 på den klassiske distansen på PK-etappen for en måned siden.