Samoilovs / Šmēdiņš og Namiķe / Ēbere blir latviske mestere i sandvolleyball / Artikkel

På slutten av etappen, den søte retten: gullfinalen for menn, der Samoilovs / Šmēdiņš forble ubeseiret, som slo Rudolf Stankevičs / Artūrs Rinkevičs med 2-0 (21:12, 21:15).

Prisutdeling

Kampen startet ganske jevnt, helt til de gamle herrene kunne ta en sikker fordel. 21:12 – Eksperten Samoilovs / Šmēdins vant det første settet med et så overbevisende resultat.

Gullfinish for menn

Ved starten av det andre settet tok Samoilovs / Šmēdiņš tilbake ledelsen, men mistet fokus midtveis i settet, slik at Stankevich / Rinkevich kunne ta ledelsen. Etter det fortsatte imidlertid de titulerte sandvolleyballspillerne å vise en perfekt prestasjon nok en gang, og vant det andre settet med 21:15.

De fem ganger latviske mesterne var henrykte over nok en seier, og ler over at motstanderne deres ennå ikke har vokst og utviklet seg til mestring. «De unge spillerne ville vise at de var bedre,» smilte Šmēdins, og la til at motstanderne spilte bra nå og da. De innrømmet begge at de ønsket å spille mer punkt til punkt for å gjøre det mer interessant for publikum.

Intervju med Samoilov og Šmēdins

Samoilovs påpekte at de spilte hjemme for andre gang, så det var mange slektninger og venner blant publikum.

Kampen om konkurransens gulldame var veldig hard: Varvara Brailko / Daniela Konstantinova møtte Aneta Namički / Liva Eberi. Namiķe / Ébere var vinneren av denne duellen, og vant 2-1 (16:21, 28:26, 15:13).

Gullfinish for kvinner

I begynnelsen av det første settet klarte de å ta ledelsen Brailko / Konstantinova, som beholdt ledelsen til slutten av settet, og vant den med 21:16.

Det andre settet var mye mer dramatisk og fullt av intriger. Og i den svært følelsesladde finalen vant Namiķe / Ébere – 28:26, og scoret 1-1.

Vinnerne av andre sett smakte på seieren og fortsatte å skyte i åpningen av tredje sett. Men mot slutten av settet kom intrigene inn igjen. Men Namiķe / Ébere vant det avgjørende settet med 15:13.

Etter den tøffe finalekampen var begge gullvinnerne slitne, men som de sa mer mentalt og følelsesmessig enn fysisk. Imidlertid ønsket de begge å avslutte denne sesongen med en seier, og de lyktes. Jentene påpekte at spillets gang ble avbrutt av flere vellykkede serveringer på rad i andre sett.

Intervju med Aneta Namičis og Liva Eberi

Aivars Sviklis / Sandis Bērziņš og Dāvis Teteris / Arnis Reliņš kjempet om bronsemedaljen på Jūrmala-etappen.

Bronseavslutning for menn

Helt fra starten av første sett fikk Sviklis / Bērziņš en god ledelse i kampen. På slutten av settet ble poengforskjellen minimert. Slutten av settet viste seg å være ganske dramatisk og Teteris / Reliņš klarte å vinne det første settet med 29:27.

Scenariet i det andre settet var veldig likt det første, og etterlot intriger til slutten av settet. Og selv i dette spennende settet var Teteris / Reliņš overlegne med 22:20.

Etter seieren i en hard kamp fortalte Teteris og Reliņš til LTV at varmen var høy og at begge lag neppe ville klare å overleve det tredje settet under slike værforhold. Taktiske løsninger vellykket implementert på avgjørende øyeblikk.

For sesongen sa begge spillerne at samarbeidet deres var bra. Det var vanskelig til å begynne med, men de utarbeidet nyansene underveis i opplæringsprosessen.

En samtale med Dāvi Teteri og Arni Reliņa

Bronsefinalen for kvinner, der Beāte Liepājniece / Annija Ozoliņa og Luīze Skrastiņa / Marta Ozoliņa konkurrerte, var intens, men Skrastiņa / Ozoliņa ble bronsemedalje i to sett med 2-0 (21:18, 23:).

Bronseavslutning for kvinner

Skrastiņa / Ozoliņa tok ledelsen i første sett, men paret fra Ventspils var raskt ute med å tette igjen. Den intense kampen fortsatte til slutten av settet. Skrastiņa / Ozoliņa var enda høyere i første sett med 21:18.

En samtale med Luīza Skraština og Marta Ozoliņa

I det andre settet fortsatte den jevne kampen til Liepājniece / Ozoliņa tok en liten ledelse. Men mot slutten av settet var resultatet igjen uavgjort. 23:21, og dette settet er igjen designet av Skrastinės / Ozolinės.