RFS vinner Liepāja og vinner den latviske cupen. Høydepunkter / artikkel

Denne gangen ble den latviske cupen arrangert uten for mange intriger og høye innsatser, for begge lag har allerede sørget for deltakelse i de europeiske klubbturneringene, så denne gangen er seieren prestisjefylt – den latviske cupen.

Prisutdeling – Latvian Cup returnerer til RFS

«Valmiera FC»-manager Jurģis Kalns uttrykte sin glede over å være på Jānis Daliņš stadion for cupfinalen, men benektet ikke at det ville vært morsommere om Valmiera hadde spilt finalen hjemme. Kalns påpekte før kampen at han kunne ha forventet overraskelser i dette spillet, men ville gjerne forvente flere overraskelser fra «Liepāja».

Samtale før kamp med Jurģis Kalns

RFS-hovedtrener Viktors Morozs nektet å avsløre plan A før kampen, men påpekte at laget også har en plan B for å vinne. «Vi vil gjøre vårt beste for å vinne,» sa Moroz, som sa at de to lagene kjente hverandre godt. Ja, Liepajas lag har faktisk vunnet tre ganger i de siste kampene mellom de to lagene, men sistnevnte resulterte i uavgjort.

Intervju før kamp med Victor Moroz

I mellomtiden understreket FC «Liepāja»-trener Neboiša Vigņevičs at det som betyr noe er resultatet. RFS er et godt lag. Han understreket at begge lag sannsynligvis vil starte kampen med forsiktighet, mens de venter på feilene til motstanderne. Treneren uttrykte håp om at «Liepaja»-laget vil være fokusert og disiplinert.

Samtale med Neboišs Vigņevičs

Allerede i det femte spilleminuttet hadde «Liepāja» en stor mulighet til å ta ledelsen, men det første målet ble scoret av RFS-enheten, og etterlot Lukasas Vilelis, som kom fra «Ventspils», i det 14. minutt. «Liepāja» klarte ikke å finne et ekte mål i første omgang.

Vilela scorer et mål

Fjellet glorifiserte Elvis Stugl etter første omgang, og indikerte at fotballspilleren kunne sees i angrep – spillet hans spilte en viktig rolle i RFS-målet. Etter at resultatet ble avslørt, forble spillet mer monotont, sa han. Kalns sa at hvis «Liepāja» ønsker å beholde den latviske cupen, i andre omgang er det nødvendig å prøve å finne de svake punktene til RFS, noe som er veldig vanskelig denne sesongen. Kalns uttalte at nøkkelspilleren er Mārtiņš Ķigurs, og ofte avhenger spillet «Liepāja» av denne spillerens humør. Fjellet har spådd at i andre omgang vil tilskuere kunne se flere mål fortjent.

Samtale med Jurģis Kalns etter første omgang

Andre omgang var spent, men ingen av lagene klarte å komme i mål. Dermed, takket være Vilelas eneste mål i denne kampen, vant RFS den prestisjetunge prisen etter et friår.

Elvis Stuglis la ikke skjul på at seieren ikke var enkel, for «Liepāja» angrep mye. Det ble litt lettere da RFS tok ledelsen. Stuglis la ikke skjul på at en slik formasjon kan spilles mot enhver motstander, og det er mulig at denne seieren kan gi ytterligere motivasjon for slutten av Superligasesongen.

Intervju med Elvi Stugli

Moroz berømmet guttene sine og la merke til at alle de involverte spillerne hadde gjort det som var planlagt. RFS visste at «Liepāja» er et godt lag med gode spillere og ingen forventet en enkel kamp. For Moroz er dette hans første karriere i den latviske cupen.

Intervju med Moroz etter kampen

Latvian Cup er Latvias eldste turnering, som har funnet sted siden 1936. Så langt har 38 lag vunnet trofeet, men siden Latvias gjenoppretting av uavhengighet – 12 forskjellige enheter, inkludert FC Ventspils, som har sluttet å eksistere denne sesongen, og FC Jelgava, som forsvant fra toppsjiktet. I fjor vant «Liepāja» i finalen, og slo FC «Ventspils» 1-0 takket være Dodos mestring.