RFS-spillere passerer den første kvalifiseringsrunden i Conference League trygt, FC «Riga» går også videre / Artikkel

(supplert med påmeldingen til «Riga» FC i den andre kvalifiseringsrunden)
RFS beseiret Skopje «Makedonija» 4-1 og vant 5-1 i summen av to kamper. Cedric Cuadio scoret to ganger for RFS, mens Stefan Panič og Andrej Ilič scoret en gang. Det latviske laget skal møte Aserbajdsjans Masazir «Sabah» i den andre kvalifiseringsrunden.

«Riga» tapte for «Vikingur» fra Reykjavík med stillingen 0:1, men vant i summen av to kamper med 2:1. I andre runde møter Riga «Kecskemeti» fra Ungarn.

På Sloka stadion var kampens første farlige øyeblikk i det 11. minutt, da etter Samir Fazlis avgang var det kun keeper Pavel Steinbors ferdigheter som reddet RFS fra å slippe inn. I andre omgang hadde riganerne flere sjanser til å nå 1:0, hvorav den siste ble utnyttet. Først, i en av episodene, skjøt Izmaels Diamonde over mål fra kloss hold, men så ble headingen til Andrej Ilić blokkert av motstanderens keeper Hristijans Stevkovskis.

To minutter før slutten av første omgang la Cuadio en pasning mellom flere spillere og skjøt ballen på mål, og avsluttet en aksjon der Emerson Deusleisan og Ilic spilte effektivt.

Motstanderne startet andre omgang mer aktivt og innsatsen deres kulminerte i mål, i det 50. minutt hadde Kristijan Stojkoski en presis heading. Men i det 58. minutt, etter Emersons pasning, passerte Cuadio målvakten til 2:1.

RFS fotballspiller Cedric Kuadio på kampen mot «Makedonija»

I kampens 68. minutt, etter en corner fra Petr Mareš, headet Panić ballen i nettet, noe som forsterket ledelsen til RFS-laget både i kampen og mengden. Fire minutter før slutten av ordinær tid scoret Iličs på samme måte fra en pasning fra Jānis Ikaunieks – 4:1.

RFS vant første etappe borte 1-0, med Ilić som scoret det eneste målet.

«Riga» spilte også returkampen torsdag.

En titt på kampen til «Riga FC» på Island

I første omgang var «Vikingur» nærmest å score, i kampens 36. minutt, etter et hjørnespark, traff kapteinen til hjemmelaget Nikolai Hansen stolpen.

I andre omgang gikk kampen uten vesentlige endringer før Helgi Gudjonsson i det 83. minutt sørget for 1:0 for Reykjavik-laget etter at han krysset målet med et skudd fra kloss hold. I neste minutt, etter Logi Tomasons spark, gikk ballen så vidt forbi målet voktet av Nilas Tom Purinis.

I de siste sekundene av kompensasjonstiden gjorde hjemmelaget et farlig skudd i 16-meteren inn i mengden av spillere, men ballen nådde ikke mål.

I den første kampen på «Skonto» stadion vant «Riga» 2:0, der mål ble scoret av Douglas Aureliu og Marko Reža.

Auda, som vant den latviske cupen forrige sesong, har allerede sikret seg en plass i andre runde av Conference League-kvalifiseringen. Det latviske laget, som debuterer i Eurocups, møter Trnava «Spartak» i andre runde. I tillegg gikk «Valmiera», som ikke besto den første kvalifiseringsrunden i UEFA Champions League, videre til kvalifiseringen til Conference League.

Finalen finner sted 29. mai 2024, men spillested er ennå ikke bestemt.