RFS-spillere avslutter sin deltakelse i Conference League med et nederlag mot «Fiorentina» / Artikkel

Kaspars Dubra gjorde sin første opptreden i startoppstillingen, etter å ha mislyktes i å slå ballen i det første minuttet på sin UEFA Conference League-debut og skadet venstre ben. Petr Mareš tok banen i stedet for.

I det 7. minutt overrasket «Fiorentina» Pavel Steinbora og tok ledelsen, med Antonin Barak som scoret med en heading. I det 43. minutt headet Andrejs Iličs inn fra midten av området, men ballen traff tverrliggeren og fløy over den.

Slutten av omgangen gikk ikke bra for vertene. I det 45. minutt, etter et hjørnespark fra høyre, flyttet Antoníns Baraks ballen med hælen inn i hjørnet av keeperfeltet, men Arturs Cabrals sendte den på mål fra under mål, og gjorde 2-0.

Til slutt, i det andre kompensasjonsminuttet av omgangen, scoret gjestene det tredje målet, Ricardo Saponara nærmet seg vertens sekstenmeter fra venstre og fire meter tidligere traff målet i øvre høyre hjørne, mens Steinbor var hjelpeløs.

Florentinerne starter andre omgang med to reserve midtbanespillere. I det 55. minutt fikk Artūrs Zjuzins gult kort for en felling mot Shimons Zhurkovskis. I det 59. minutt gjorde vertene det andre byttet, og erstattet Petra Mareša med Vladislav Sorokin og Zyuzina med Kevin Friesenbichler. Gjestene gjorde også to bytter, med Luka Jovic og Filippo Distefano på banen.

I det 66. minutt løp Jović, som kom inn i det 59. minutt, alene mot Steinbora, men klarte ikke å håndtere ballen perfekt, og Vitaly Maksimenko klarte å forstyrre ham, og klarte ikke å skyte på mål. I det 72. minutt, etter et frispark fra venstre, headet Žiga Lipušček farlig, men ballen, som traff målet, ble reddet av gjestende keeper Pietro Terraciano. I det 73. minutt ble Tomislav Saric erstattet av Gleb Žaleiko, men minuttet senere blokkerte bortekeeperen skuddet til Ilic. Like etter tok Emerson banen i stedet for Maksimenko.

Gjestene fikk to gule kort, ett hver for Martinez Quarte mot Zaleiko og Lorenzo Venuti mot Emerson. I det 80. minutt, etter Emersons runde skudd i venstre hjørne av målet, strakk Terraciano etter ballen og Jovan Vlalukin sendte den redde ballen i mål, men på tidspunktet for Emersons skudd var det hele fire RFS-spillere bak. .

Alessandro Bianco fikk nok et gult kort mot Emerson, men resultatet endret seg ikke.

Samtidig slo lokale «Başakşehir» Edinburgh «Hearts» 3-1 i Istanbul.

I det fjerde minuttet av første omgang scoret Yusufs Ndaishimi, men i det 33. minuttet scoret Serdars Girlers. I det 65. minutt gjorde Berkajs Ezjans resultatet destruktivt, men gjestene scoret 1:3 med scoringen til Neteniel Atkinson i det 90. minutt.

Etter seks kamper samlet Istanbul «Başakşehir» 13 poeng, tok førsteplassen og gikk inn i 16-delsfinalen, og det italienske laget, som må starte eliminasjonskampene med første runde av «sluttspillet» – 1/16 finaler. Seks poeng ble samlet inn av det skotske laget og to poeng av den latviske klubben.

Allerede før siste kamp var det klart at den tidligere latviske mesteren RFS ville ta fjerdeplassen i sin undergruppe.

I første runde, da RFS debuterte i gruppeturneringen i den kontinentale klubbkonkurransen, spilte Riga-spillerne uavgjort 1:1 mot «Fiorentina».

RFS har en tøff del av sesongen hvor det å spille i tre turneringer har tappet mye energi. På grunn av dette avsatte enheten ledet av Viktors Moroz autoriteten til den latviske mesteren og har ennå ikke sikret seg en billett til neste sesongs Eurocup, etter å ha lidd et nederlag i den latviske cupfinalen.

Vincenzo Italianos «Fiorentina» ligger på 13. plass i Serie A etter 12 runder. Ingen av fotballspillerne scoret mer enn to mål i den lokale ligaen.

Den florentinske klubben er tilbake i Eurocups etter fem års pause. For 13 år siden spilte laget sist i gruppespillet i UEFA Champions League, men konkurrerte fortsatt i Europa Leagues undergruppekonkurranse for seks år siden.

Da RFS gikk inn i gruppespillet, hadde RFS allerede garantert minst €3,3 millioner fra UEFA.

RFS er det andre latviske laget i historien som går inn i undergruppene til UEFA-klubbturneringer. Av de latviske klubbene var det kun «Ventspils» som tidligere hadde spilt i gruppeturneringen i den europeiske klubbkonkurransen. For 13 år siden fortsatte Kurzemnieki sin kampanje i UEFA Europa League-gruppespillet etter ikke å ha kommet seg gjennom UEFA Champions League-kvalifiseringssluttspillet.

UEFA Conference League er den tredje klubbkonkurransen i Europa, etter Champions League og Europa League.