RFS anerkjenner overlegenheten til nordmennene «Bodo»/»Glimt» i kvalifiseringen til Champions League

I det 37. minutt, etter frispark fra det norske laget, brøt RFS-keeper Fabrice Ondoa reglene mot Oskar Capscarmo, som var den første til å røre ballen i en luftduell, og slo den over mål. Etter å ha sett videospillet, pekte dommer Viktors Kopijevskis på 11-meteren og ga Ondoa gult kort, hans andre i turneringen.

Jens Hauge utlignet med et skudd fra 11 meter, som enkelt traff målet nederst i venstre hjørne, og keeper hoppet inn i motsatt hjørne – 1:1.

I det 71. minutt hindret Daniel Balodis på høyresiden av forsvaret i kamp med Haugi den tilreisende angriperen, men ballen spratt inn foran mål til Kasper Heg, som sendte den i det halvtomme nettet.

Repriser viste imidlertid at målet ikke burde tellet på grunn av forsvar, og stillingen forble 1–1.

I det 82. minutt tok imidlertid gjestene ledelsen etter et skudd av Ulrik Saltnes utenfra i nedre venstre hjørne av målet – 2:1 i favør «Bodo»/«Glimt».

I det 88. minutt ble stillingen 3:1 i det norske lagets favør, etter Adam Sørensens pasning fra venstre side, scoret Hegs foran mål.

Innholdet fortsetter etter reklame

I forrige uke tapte Riga-laget 0:4 i Norge, så å nå neste runde i Champions League blir en vanskelig oppgave, men det vil være en mulighet til å fortsette sesongen i lavere europeiske turneringer.

Vinneren av summen av de to kampene møter i den tredje kvalifiseringsrunden den litauiske mesteren «Panevežys» representert av den latviske fotballspilleren Kaspars Dubras eller «Jagiellonia» fra Bialystok, gullmedaljevinner i Polen. Også i den første kampen av dette paret vant de polske favorittene med 4:0.

Taperen går videre til tredje runde av UEFA Europa League-kvalifiseringen, hvor de møter taperen av paret dannet av den danske klubben Midtjylland og det andorranske laget Santa Coloma. Det blir trolig andorranernes tur, 0-3 under i første omgang.

For å få tilgang til hovedturneringen i Champions League er det nødvendig å bestå tre kvalifiseringsrunder og en «play-off»-runde.

Det norske laget ble fritatt fra første kvalifiseringsrunde, men RFS beseiret de nordirske mesterne «Larne» 7-0 på totalt to kamper. Begge lag er ledere for de nasjonale mesterskapene.

I fjor konkurrerte RFS i UEFA European Conference League-turneringen, hvor den nådde andre runde, hvor den beseiret den aserbajdsjanske klubben Masazir Sabah 1:4.