Patricija Eiduka tar 22. plass i den klassiske ti-kilometeren Falun

Eiduka tilbakela distansen på 28 minutter 45,2 sekunder, eller ett minutt 36,7 sekunder langsommere enn løpsvinner Kert Niskanen fra Finland. Prestasjonen viste av Latvia var 47,50 International Ski Federation (FIS) poeng.

Niskanen vant med en avslutning på 27 minutter 8,5 sekunder, tyske Katarina Hennig tapte 15,9 sekunder og norske Anna Hjersti Kalvo var 22,3 sekunder bak. Jesse Diggins fra USA ble nummer fire, 9,3 sekunder bak de tre vinnerne.

50 kvinnelige skiløpere startet, Eiduka viste tredje beste resultat i U-23-konkurransen.

Det er i denne aldersklassen Eiduka er tidenes leder og nesten sikret seg tittelen, foran sin nærmeste følger Margreti Bergani fra Norge med 324 poeng.

Leder for det generelle klassementet med 1796 poeng er norske Tirila Udnes Veng, tiende fredag, foran Diggins med 123 poeng. Eiduka er på 22. plass med 735 poeng.

Sprintkonkurransen i fristil finner sted lørdag.

23 år gamle Eiduka har sin beste verdenscupsesong til nå. I januar, på konkurransen i «Tour de Ski»-serien i Oberstdorf, vant han en femteplass i 20 kilometer fristil, som er den høyeste plasseringen i latvisk skihistorie i verdenscuppen.