Østerrikske hockeyspillere slo Ungarn i bullpen og beholder sin plass i verdensmesterskapseliten

Istvan Sofron førte ungarerne etter drøyt åtte minutters spill i første periode, men østerrikerne utlignet rundt fire minutter senere med Marco Rossi som scoret de fleste målene. I siste minutt av tredje omgang utnyttet også Ungarn flertallet og Sofron tok igjen ledelsen med ett mål.

I den andre tredjedelen ble Ungarns ledelse utvidet til to presise skudd av Milan Horváts. Østerrikerne svarte med mål to og et halvt minutt senere, Steven Strong sendte pucken inn i Ungarn-målet, men mindre enn 11 minutter senere ble det utlignet etter Lukas Haudums presise skudd.

Manuel Ganál og Dominik Heinrich sendte pucken inn i det ungarske målet i en rekke skudd etter kampen.

I gruppe A leder USA med 18 poeng på seks kamper, Sverige har 17 poeng og Finland har 13 poeng, som allerede har sikret seg en plass i sluttspillet. Tyskland har ni poeng, Danmark har åtte poeng, Frankrike har fire poeng, Østerrike har tre poeng på sju kamper, etterfulgt av Ungarn med like mange poeng.

På den annen side, i kampen for gruppe B i «Arena Riga» beseiret Kasakhstan Slovenia med en score på 4:3 (1:1, 1:1, 2:1), som allerede sa farvel til å holde seg i eliten divisjon før siste rundekamp.

Innholdet fortsetter etter reklame

Slovenia tok ledelsen etter 90 sekunder spilt gjennom Anž Kuralt, men Nikita Mihailis scoret Kasakhstans ledelse sent i første omgang, og utlignet til 1-1.

Tidlig i andre periode tok Kuralts tilbake en ettmålsledelse for slovenerne, men denne gangen utlignet kasakherne sent i tredje periode, med Batirlan Muratov som scoret i kampens siste minutt.

Den siste tredjedelen startet også med at Slovenia skjøt på Kasakhstans mål, denne gangen scoret Jan Drozg. I det 52. minutt avsluttet Yevgeniis Rimarev kontringen med suksess ved å slå den slovenske målvakten og gjøre 3:3. Mindre enn fem minutter før kampslutt ga Maksim Muhametov Kasakhstan ledelsen.

I gruppe B har Sveits 18 poeng på seks kamper, Tsjekkia har 13 poeng og Canada har 12 poeng, som allerede har sikret seg en plass i sluttspillet. Latvia har samlet 11 poeng, Slovakia har åtte poeng, Kasakhstan har sju poeng på syv kamper, Norge har seks poeng på seks kamper, men Slovenia avsluttet VM uten poeng.