Østerrikske alpinløpere vinner gullmedalje i konkurranse, Beijing 2022 – Sportacentrs.com

• Parallelskislalåmkonkurransen for blandede lag er utsatt i Beijing Olympic Alpine Ski Competition-programmet. Løpet skulle gått lørdag, men på grunn av dårlig vær ble det utsatt til søndag morgen. Også denne morgenen måtte utøverne leve med den store kulden og vinden. For fire år siden, da konkurranser for blandede lag først dukket opp på OL-programmet, ble sveitsiske fjellløpere olympiske mestere, og etterlot østerrikere og nordmenn.

• Konkurransen startet med kvartfinaleduell, men det østerrikske laget var de første som startet konkurransen fra kvartfinalen. I den første runden av konkurransen var det noen krasj og retreater. Nærmest det slående fallet var nordmennene, som takket være Timon Haugans overbevisende seier i sin duell slo Polen uavgjort som følge av duellen. I mellomtiden, allerede i første runde, måtte de nåværende medaljevinnerne ved verdensmesterskapene i Sverige og Tyskland møtes, med tyskerne som ledet med 3:1 og la verdenstoerne bak de åtte av kvartfinalene.

• I kvartfinalen, gjentatt den lille finalen i de siste olympiske leker eller bronsemedaljen, møtte nordmennene det franske laget, som kunne betraktes som favoritten i duellen. Før den siste duellen hadde det franske laget ledelsen 2-1. For at det norske laget skulle vinne duellen, måtte Fabian Solheim ta bronsemedaljen i storslalåm Mateu Favre og distansen måtte tilbakelegges på under 24,10 sekunder. Nordmannen beseiret verdensmesteren i storslalåm fra Frankrike og tilbakela distansen 0,02 sekunder raskere enn nødvendig, og tok dermed det norske laget til semifinale. Heller ikke nordmannen var med i denne duellen for fire år siden.

• Det amerikanske laget fikk en overbevisende start på kvartfinalen, og slo den sterke italienske siden 3-1. I mellomtiden gjorde Alexander Schmidts overbevisende seier over Justin Murizier det tyske laget til å ekskludere sveitsiske fjellløpere fra en ny kamp, ​​og forlot de nåværende mesterne ute av semifinalen og derfor uten medaljer.

• I den første semifinalen stilte det østerrikske laget med det norske laget. Tea Stjernesund vant den første duellen overbevisende, etterfulgt av enda flere overbevisende seire av Stefan Brenstein og Catherine Linsberger. Selv om Fabian Solheim vant den siste duellen, var tidsgapet for stort til at det østerrikske laget kom til finalen.

Skiløpere fra USA og Tyskland konkurrerte i den andre semifinalen. I den første duellen beseiret Lena Duere OL-mislykken Michael Schiffin for sjette gang i Beijing i et desperat forsøk på å vinne en medalje. Rivers Radamus utlignet resultatet veldig bra, og slo Linus Strasser med 0,73 sekunder. I neste duell fullførte ingen av utøverne, men seieren ble gitt til tyskeren Emai Aiher, som scoret flest mål. Alt ble avgjort i den siste duellen, der Alexander Schmidt ikke etterlot noen varianter for Tommy Ford og det amerikanske laget, og førte tyskerne til finalen.

• Kampen om bronse begynte med Paul Molcanas overbevisende seier over Maria Theresa Twig. Tommy Ford klarte ikke å doble USA-ledelsen, og ga plass til Fabian Solheim, hvor nordmennene fikk en ledelse på to tideler over tid. I den virkelige kampen om sin første og eneste medalje i Beijing tok Mikaela Sifrina ledelsen, men feilen betalte for seieren i duellen, der Tea Stjernesund var overlegen. River Radamus, som måtte fullføre distansen på under 24,04 sekunder, skulle ha utført et mirakel i konkurransen. Radamus klarte å slå den uferdige Timon Haugan, men amerikaneren tapte likevel noen øre, og etterlot det amerikanske laget med bronsemedalje til nordmennene.

• For første gang i OL gikk hun uten medalje, hennes 4. plass var hennes beste prestasjon i Beijing. I mellomtiden gjentok de norske verdensmesterne i en annen formasjon Pyongyangs suksess, og tok igjen tredjeplassen.

• Finalen startet med Lena Dueres seier over Catherine Troupe, som satte det tyske laget foran østerrikerne. Stall Stefan Branttainer har gjort en liten feil i starten så langt, men på distansen var han overbevisende bedre enn Julian Rauhfus, utlignet resultatet i en duell, men fikk 0,09 sekunders overtak på det tyske laget. I den tredje duellen ledet Emma Aihere allerede banen, og østerrikerne nærmet seg seier i konkurransen. For at det tyske laget skulle vinne, måtte Alexander Schmidt imidlertid slå sølv i sølv og slalåm for å vinne Johann Strolc, samt tilbakelegge distansen på under 23,68 sekunder. Strolt mistet stokken i starten, men Schmidt klarte ikke å være rask nok til å ta bort gullmedaljene for det østerrikske laget.

• Som et resultat vant Tysklands Duera og Østerrikes Trupe, som lå på «smertefull» fjerdeplass i henholdsvis storslalåm og storslalåm, sine første OL-medaljer. Strolc, som en gang ble utestengt fra det østerrikske landslaget og debuterte i OL i Beijing, var allerede den tredje medaljen her og den andre gullmedaljen. I mellomtiden var Linsberger, som hadde vunnet en sølvslalåm i Beijing, også østerriker for fire år siden da Østerrike ga vei for Sveits i finalen og ble nummer to.