Også mot Norge vil Shilov holde mål – Hockey – Sportacentrs.com

Lausanne nummer én Ivars Punnenovs startet verdensmesterskapet i mål for Latvia, men reddet kun tre av de fem første skuddene mot Canada (0:6) og ble byttet ut tidlig. Siden den gang har Latvias mål kun blitt forsvart av Šilovs, som gjorde 69 av 78 skudd (88,5 %) og var en av hovedpersonene i den første seieren over Tsjekkia (4:3 etter ekstraomganger). Kristers Gudlevskis, som flytter til Tyskland neste sesong, blir utlyst som reserve.

Latvia startet turneringen med tap mot Canada (0:6) og Slovakia (1:2) og slo Tsjekkia (4:3 etter ekstraomganger), mens Norge startet med et uventet tap mot Kasakhstan ( 3:4 i bullpen). ), og tapte også mot Sveits (0:3). , men i går slo Slovenia (1:0) med et mål. Mot Kasakhstan og Slovenia reddet Düsseldorf-keeper Henrik Haukelann 32 av 35 skudd (91,4 %), mens mot Sveits reddet «Orebro» nummer 2 Junas Arnzens 23 av 25 skudd (92,0 %).

Den 22 år gamle Shilov debuterte i National Hockey League denne sesongen, hvor han spilte fem kamper, men tilbrakte mesteparten av sesongen i gårdsklubben. I Abbotsfords «Canucks»-trøye vant han 26 kamper på 44 kamper, skjøt 90,9 prosent og tillot et snitt på 2,44 omganger. I det siste verdensmesterskapet reddet Shilov 95,2 % av banene sine på fire kamper og tillot et omgangssnitt på 1,22.