Norske medier gir nederlag mot Latvia skylden for et «skrekkminutt» og en «svak midtdel av kampen»

Til tross for dette ga flere medier og portaler likevel oppmerksomhet til Latvia-Norge-kampen.

I beskrivelsen av kampen på portalen «nettavisen.no» heter det at Norges vinnersjanser ble ødelagt av en dårlig spilt andreperiode. Artikkelen siterte ordene til den norske treneren Tobias Johansson angående andre periode: «Dette var de mørke minuttene på banen, vi spilte forferdelig. Vi gjorde akkurat de feilene vi prøvde å unngå. Spillmessig var vi nærmere 0:5 i stedet for 1:2.»

På «tv2.no»-portalen konkluderer derimot forfatteren Erlends Boren Kristoffersen med at det norske landslaget utlignet motstanderen, vert Latvia, men forventningene ble knust av noen forferdelige minutter i andre tredjedel. For gjestene noterer Kristoffersen seg både Balinskis ensomme aksjon mot keeper Haukeland, og alle høydepunktene fra den mislykkede andre tredjedelen, samt majoriteten av det latviske landslaget.

En av de viktigste norske avisene «Folkebladet» skriver på sin portal at det norske landslaget ble beseiret med en dårlig spilt halvdel av kampen, men i beskrivelsen av kampen på «vg.no»-portalen leser vi at den første tredje omgang endte uten mål, mens Ābols og Anderson ga Latvia ledelsen i andre periode. Et mål fra Hof var ikke nok for et positivt resultat, til tross for muligheten for å spille det sjette mot fire latviere. «Viaplay»-ekspert Ole Eskilds Dahlström er sitert i publikasjonen: «Den første tredjedelen var utmerket, men den andre var beksvart!» Eksperten var skuffet over at gjestene ikke skjønte noen av mulighetene i tredje periode.

Det skal huskes at i gruppe B, etter tre runder med kamper, har Sveits ni poeng, Canada åtte og Tsjekkia sju. Latvia vant fem poeng på fire kamper, Slovakia og Norge fikk fire, Kasakhstan hentet to poeng, men Slovenia har ingen poeng.