Norske medier gir Latvia skylden for «skrekkminutt» og «svak sentral del av kampen»

Til tross for dette har ulike medier og portaler fortsatt oppmerksomhet rundt kampen mellom Latvia og Norge.

I beskrivelsen av kampen på «nettavisen.no»-portalen heter det at Norges vinnersjanser ble ødelagt av en dårlig spilt andre omgang. Artikkelen siterte Norge-sjef Tobias Johanssons ord om andre periode: «Det var de mørkeste minuttene på banen, vi spilte fryktelig dårlig. Vi gjorde akkurat de feilene vi prøvde å unngå. Spillemessig var vi nærme 0:5 i stedet for 1:2″.

På «tv2.no»-portalen konkluderer derimot forfatteren Erlends Boren Kristoffersen med at det norske landslaget var på høyde med motstanderen, vertslandet, Latvia, men forventningene ble knust med noen forferdelige minutter i andre. tredje. For gjestene noterer Kristoffersen seg både Balinskis soloangrep mot keeper Haukeland og alle høydepunktene i den mislykkede andre tredjedelen, inkludert det meste av det latviske landslaget.

En av de største norske avisene «Folkebladet» skriver på sin portal at det norske landslaget ble beseiret av en dårlig spilt halvdel av kampen, men i beskrivelsen av kampen på «vg.no»-portalen står det at den første tredjedelen ender uten mål, men i omstarten gir Ābols og Anderson Latvia ledelsen. Ett av Hofs mål var ikke nok til et vellykket resultat, til tross for muligheten til å spille inn det sjette mot fire latviere. «Viaplay»-ekspert Ole Eskilds Dahlström er sitert i publikasjonen: «Den første tredjedelen var utmerket, men den andre var beksvart!» Læreren er skuffet over at gjestene ikke klarte å realisere noen av sjansene sine i tredje periode.

Det skal huskes at i gruppe B etter tre runder med kamper har Sveits ni poeng, Canada åtte og Tsjekkia sju poeng. Latvia har vunnet fem poeng på fire kamper, Slovakia og Norge har fire poeng på fire kamper, Kasakhstan har hentet to poeng og Slovenia har ingen poeng.