Norge stopper sensasjonistene i Østerrike og blir med i kvartfinalen

Det norske hockeylandslaget beseiret Østerrike i det intense 4:2 verdensmesterskapet (1:1, 2:1, 1:0) i Tammerfors gruppemesterskap, og trappet opp kampen om kvartfinalen.

avslutter kunngjøringen

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen

Østerrike snappet et poeng fra amerikanerne før dagens kamp og beseiret Tsjekkia etter kampen, og skapte en intriger i Tammerfors-gruppen, hvor nipoengslederne er Sverige og Finland, som møtes tirsdag kveld. Norge har nå fem poeng på fire kamper etter å ha blitt diskvalifisert av østerrikeren, og tok fjerdeplassen i gruppen i Tammerfors. USA har fem poeng (tre kamper), Tsjekkia har fire poeng (tre kamper), Østerrike og Latvia har tre poeng hver og Storbritannia har ett poeng.

Etter å ha overvunnet Norges første forsøk på å ta ledelsen, var østerrikerne de første som scoret: Dominik Heinrich utnyttet det numeriske flertallet i det sjuende minuttet. De norske trenerne stilte spørsmål ved målet og etterlyste den såkalte trenerutfordringen. Dommerne mente imidlertid at målet falt innenfor reglene, så Norge ble dømt til to minutter for en urimelig utfordring. Avslaget gikk til fordel for nordmennene selv, da Mats Roselli Olsen benyttet anledningen til kontring i mindretall.

I den begivenhetsrike kampen i det 55. sekundet i andre periode har Andreas Martinsens allerede kåret Norge. I dette tilfellet var de østerrikske trenerne allerede misfornøyde, men utfordringen deres var heller ikke vellykket: Det er sjelden i moderne hockey at begge trenerne i en kamp ikke klarte å utnytte utfordringene sine, og dette skjedde til det 21. minutt av kampen.

Norges ledelse var seks minutter – Luke Haudum gjenopprettet balansen i kampen. Etter 12 minutter av andre periode tok Norge ledelsen tilbake og scoret Martin Rojmark under straffen. Med mindre enn 13 minutter igjen av kampen scoret Rosseli Olsen sitt andre mål for kampen, og kom til 4:2, men østerrikerne ga seg ikke. Hjemmepublikummet kunne ikke tro det da Peter Schneider bommet på en volley på en ball fra høyre.

På slutten av kampen byttet østerrikerne ut keeperen med en annen spiller på banen og klarte å score, men den norske allierte var heldig. I siste liten tapte østerrikerne pucken etter å ha vunnet skuddet, og Martin Ronnilds sendte pucken inn i det tomme østerrikske målet, og endte den norske seieren 5:3.

Nordmennene må nå møte Tsjekkia etter en ferie, som Latvia møtes med i morgen. Etter det må nordmennene fortsatt kjempe hardt mot Sverige og USA, men Østerrike har fortsatt kamper å spille mot Latvia, Finland og Storbritannia.