Norge representert i Solberg triumfer i Race of Champions Nations Cup – Motorsport – Sportacentrs.com

Mesterskapsløpet gjentas også i år etter en pause på noen år, men foregår på en enestående bane lagt opp på isen i Østersjøen utenfor kysten av Sverige. På parallellbanen kjempet ti lag i Nations Cup, mens konkurransen på søndag fortsetter med individuelle løp, hvor Mesternes Champion kåres.

Verdensmester i rally og rallycross P. Solberg deltok i dette løpet for andre gang, mens O.Solberg fikk sin debut. Faren hans har allerede avsluttet sin aktive karriere som idrettsutøver og er sjelden å se på banen, mens sønnen for tiden er engasjert i verdensmesterskapet i rally, hvor han starter denne sesongen med både «Rally1» og «Rally2» klassebiler. Det er første gang et norsk lag vinner mesterskapet i Nations Cup.

1/4 finale

I A 1/4-finalen beseiret det amerikanske laget Tyskland med NASCAR-legenden Jimmy Johnson og IndyCar-føreren Colton Hert, inkludert Formel 1-førerne Sebastian Vettel og Mick Schumacher, og Finland med to ganger verdensmestere av F1 Mike Hakinen og Emm Kimilila. 1/4-finalen ble det britiske laget representert ved David Culthard og Jamie Chedwick beseiret. Det finske laget, sammen med Hakinen, måtte reise med Walter Botas, men i siste liten «for andre ansvarsområder» meldte utøveren sitt fravær.

I C 1/4-finalen gikk det nordiske laget, med verdensmester i rallycross Johann Christofferson og Le Mans-legenden Tom Christensen, foran Frankrike, representert ved Sebastien Lebe, den ni ganger WRC-mesteren som nylig vant Rallyet i Monte Carlo, og fhv. rallymester Didier Oriole. I finalen D 1/4 beseiret Solberg i mellomtiden det svenske laget med Matthias Ekstrom og Timmy Hansen.

1/2 finale

Amerikanerne Johnson og Hertti ble beseiret av finnene Hakinen og Kimmilainen i semifinale A, mens Norge klarte å slå de nordiske pilotene Christopher og Christensen ved roret med Solbergs i semifinale B.

Finalen

Johnon, hvis Polaris RZR-vogn stoppet på grunn av tekniske problemer, mislyktes i det siste løpet i det første løpet. Solbergs avsluttet og vant, men dommerne ga Norge ti sekunders ledelse. O.Solbergs og Herta møttes på den andre turen, begge kjørte den elektriske rallycrossbilen OlsbergsMSE RX2e. Solberg vant.

Det tredje finaleløpet fant sted i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport sportsbil, mens O.Solberg fikk selskap av fire ganger F1-mester Fettel, som spilte rollen som passasjer og ikke kunne hjelpe ham i kampen om seieren. Johnson var raskere enn Solberg i denne duellen, men med et lite overtak. Det siste løpet gikk i en rallycrossbil «Supercar Lites» forberedt av OlsbergsMSE, men P. Solberg vant seieren – Herta gjorde en alvorlig feil ved å komme inn i kupeen. Som et resultat oppnådde det norske laget en overbevisende seier, til tross for konkurrentenes fiasko i den første av fire finaler.