Norge leder med tre mål mot Storbritannia, Canada bør knuse Italia

Norsk ishockeylag | Foto: IIHF

Det norske herrelaget i hockey feiret seier i verdensmesterskapskampen søndag, og tapte et poeng til Storbritannia i forkant av deres kommende møte med Latvia mandag. I Tammerfors beseiret Norge Storbritannia på straffe med resultatet 4:3 (1:0, 2:0, 0:3, 0:0, 1:0) i undergruppe B-duellen.

Nordmennene tok ledelsen fire minutter før slutt av første periode, da den britiske hockeyspilleren dirigerte pucken i eget nett etter et skudd av Andreas Klavestad. I det syvende minuttet av andre periode satte Matias Ulimbs inn 2-0-ledelsen, til tross for motstanderens uinteresserte spill foran mål. I andre periode forsterket Ulimbs nordmenns ledelse med et langskudd stort sett under dekke av flere hockeyspillere. I det tredje minuttet av tredje periode bommet Brett Perlini på straffekastet sitt og kastet pucken til Henrik Heukelan.

Sju minutter før slutt på ordinær tid spilte imidlertid Robert Dowd mesterlig mot nordmennene og satte inn 1:3, men 38 sekunder senere ble Perlini stående uovervåket i høyre hjørne av målet og reduserte motstandernes ledelse ytterligere. Da det gjensto fire minutter av ordinær tid, mottok Mark Richardson pucken mot mål, som var feilfri – 3:3. Ingen mål ble scoret i ordinær tid og deretter ekstraomganger, noe som resulterte i straffesparkkonkurranse. I dette vant nordmennene med 2:1, som Mikaels Haga kastet vinnerballen til.

Også i gruppe B i Tammerfors klokken 16.20 spilles kampen mellom Østerrike og USA, mens klokken 20.20 møter Tsjekkia Sverige. Latvias neste kamp er berammet til mandag mot Norge. I undergruppe B er Finland leder med seks poeng på to kamper, Tsjekkia, USA og Sverige har tre poeng hver på en kamp, ​​Norge har to poeng på to dueller, Storbritannia har ett poeng på to kamper, men Østerrike og Latvia har ingen poeng på en og to kamper.

I mellomtiden, i Helsingfors, slo Canada Italia 6:1 (1:1, 3:0, 2:0) i undergruppe A-duellen, forfatteren av 1-0 for italienerne i det 13. minuttet. mestere i posisjonen som jagere. Deretter scoret kanadierne seks ubesvarte mål og feiret en overbevisende seier. Travis Senheim, Josh Anderson, Nicolas Rois, Kent Johnson, Daisin Mayo og Noah Gregor scoret for representantene for hockeyens hjemland.

Kampen mellom Frankrike og Kasakhstan spilles i Helsinki klokken 16.20, mens Danmark møter Sveits klokken 20.20. I denne gruppen har Canada seks poeng på to kamper, Sveits og Danmark har tre poeng hver, etter å ha spilt en kamp, ​​samt Tyskland og Slovakia, som har spilt to kamper. Frankrike og Kasakhstan ligger på null poeng, det samme er Italia, som allerede har to dueller under beltet.

Etter Russlands invasjon av Ukraina suspenderte Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) alle russiske og hviterussiske landslag og klubber fra IIHF-konkurranser. I stedet for Russland og Hviterussland spiller Frankrike og Østerrike, som var de høyest rangerte lagene fra land som ikke skulle spille i toppdivisjonen.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakeste lagene i turneringen, i motsetning til i fjor, forlater den sterkeste divisjonen, og neste år vil Slovenia og Ungarn være blant de 16 beste.

Verdensmesterskapet i 2022 finner sted i Finland fra 13. til 29. mai.