Norge i finalen etter en stor duell mot Danmark

Etter at Frankrike kvalifiserte seg mot Kroatia, var det Danmark og Norge sin tur til å møte hverandre i denne andre semifinalen. Det danske laget fikk fart under konkurransen spesielt etter den gode prestasjonen mot Russland, men lokalbefolkningen møtte nordmennene, styrket av teknikk og erfaring.

Norge stilte spørsmål om Danmarks prestasjon

Stine Oftedal åpner ballen i semifinalen med et gjennomspill, men Jensens døtre dobler innsatsen tidlig i kampen. Stilt overfor den norske defensive intensiteten fortsatte de offensiven og scoret for sitt første mål et 7-metersskudd scoret av Mia Rej.

På sin side slår Sandra Toft på en eller annen måte tilbake de norske offensivene og lar laget sitt tvile på motstanderne. Spillet akselererer i begge retninger og dansken tar ledelsen som en Mia Rej pivotpasning mellom motstanderens ben.

Nora Mork, den ubestridte bærebjelken for det norske laget, mellom en straffe og innhenting av en sanksjon får lagkameratene til å puste igjen. Imidlertid klarer de ikke å gjenvinne resultatet med en ulempe på 3 mål (8-11) på 22’25.

Sandra Tofts dobbeltparade som et jernteppe hindrer nordmennene i å komme i mål en ny tid. I sluttsekundene lover Veronica Kristiansen med et ekstraordinært skudd godt med stillingen 10-13 til pause.

Fotokreditt: France TV Sports

Reversering av situasjonen for Norge, til tross for Danmark

Danskene spilte denne semifinalen på hjemmebane og hadde tegnet et nesten perfekt bilde i første omgang for å komme tilbake fra pause med et lite overtak. Men det er uten å telle utvinningen med intensitet at motstanderne har pålagt seg.

Fra starten av andre omgang ble det et flott comeback for norske kvinner, som Nora Mork og Kari Brattset-Dale, å returnere til paritet på 37’40. Danskene fortsetter imidlertid å returnere ballen og de to lagene konkurrerer om hver ball.

Katerine Lunde og Sandra Toft var begge mesterlige i målene sine og gjorde noen avgjørende redninger, og de to lagene gikk mot hverandre med stillingen 22-21 i det 50. minutt. Henny Reistad flyr avgårde med få aksjoner, Katerine Lundes redninger de siste 10 minuttene er dyrebare og Norge klarer å ta ledelsen med 3 lengder 25-22 «i det 54. minutt.

Til tross for en alvorlig rivalisering i løpet av de 60 minuttene klarte ikke danskene å vinne som i første omgang og ved sluttsignalet gikk finaleplassen til Norge som avsluttet seirende med stillingen 27-24.

Norge har vært i stand til å komme seg etter angrepet av Danmark og har vært i stand til å snu trenden for å sikre en seier, synonymt med finalen i EM 2020. En stor klassiker spilles derfor søndag kl. 18 med headlineren til Frankrike Norges finale.

Forsidebildekreditt: Teamet.
Finalen Frankrike – Norge sendes videre TF1 denne søndagen.