Norge er fortsatt leder/dagsrangering ved de olympiske leker i Beijing

Norske idrettsutøvere har allerede vunnet 21 medaljer ved OL i Beijing: ni gull, fem sølv og sju bronse.

Tyskland ligger på andreplass med åtte gull-, fem sølv- og to bronsemedaljer. Mandag tok herrelaget bronsemedalje i hoppkonkurransen for Tyskland.

Med 16 medaljer – syv gull, seks sølv og tre bronse – er tredjeplassen i rangeringen av medaljer ved de olympiske leker i Beijing i USA. Mandag ble Keilie Humphreys den første olympiske mesteren i monobob-konkurransen for kvinner og Elan Mayer-Taylor vant sølvmedaljen. Bronse i isdans gikk til den amerikanske duoen Medison Habella / Zakary Donahue, samt bronsemedaljen i disiplinen til freestyleløperen Megan Nick i skistunts.

Nederland har seks gull-, fire sølv- og to bronsepriser.

Østerrike, Sverige og Kina er blant de fem gullmedaljene, mens laget av den russiske olympiske komité (ROC) med 18 priser er den nest rikeste delegasjonen i Beijing, selv om det kun er fire gullmedaljer for utøvere av ROC.

Totalt har 21 lag minst én gullmedalje, men 26 delegasjonsrepresentanter har minst én medalje, inkludert Latvia, som deler 24. plass med Belgia og Polen.

Fire sett med medaljer ble delt ut ved OL i Beijing mandag og ni sett med medaljer deles ut på tirsdag.

OL i Beijing finner sted fra 4. til 20. februar.

Etter de olympiske leker arrangeres de paralympiske leker i Beijing fra 4. til 13. mars.