Nordmennene slo Østerrike og kompliserte situasjonen i gruppe B. Suksess også for Frankrike

I andre periode, etter 55 sekunder, satte Andreas Martinsens inn 2:1 i favør nordmennene med et skudd fra en skarp corner, men seks minutter senere utlignet Luke Haudum resultatet i de fleste innkastene. I andre halvdel av perioden kom Martin Roimarks tilbake på det norske landslaget.

I det tredje minuttet av tredje kvarter forlot Patrick Vimmer Østerrike i mindretall i mindre enn fem minutter med et slag mot hodet og nakken. Mot slutten av det norske flertallet forsterket Ulsen sitt nasjonale overtak etter pasning fra låsen.

Fire minutter før slutt i ordinær tid reduserte imidlertid Schnaider nok en gang det norske lagets ledelse med et skudd i det tomme hjørnet av målet, men Martin Ronnilds kastet pucken i det tomme østerrikske målet i siste liten.

Senere i denne undergruppen blir det en duell mellom to skandinaviske tungvektere, hvor vertinnen Finland kjemper med Sverige.

I undergruppe B fikk Sverige og Finland ni poeng på tre kamper, og USA og Norge fikk fem poeng på tre og fire kamper. Tsjekkia scoret fire poeng på tre toere, Latvia og Østerrike fikk tre poeng på tre og fire kamper, mens Storbritannia scoret på tre kamper.

I mellomtiden beseiret Frankrike Italia i tilleggstid i en undergruppe A-kamp med 2: 1 (0: 1, 0: 0, 1: 0, 1: 0).

15 minutter ut i kampen hadde Luka Frigo en god mulighet til å gi laget sitt ledelsen, men skuddet hans fra venstre gikk utenfor. Målet ga Italia en uventet seier, men med 66 sekunder igjen av ordinær tid, uten målvakt, scoret Sasha Treye 1:1.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Kampen fortsatte i tillegg, da Igo Galé etter 64 sekunders spill vant det franske landslaget, uten å hindre pucken og sende den i nettet – 2:1.

Sveits og Slovakia spiller i undergruppe A på kvelden.

Canada og Sveits har ni poeng på tre kamper i Helsingfors-gruppen, Danmark og Tyskland har tatt seks poeng på tre kamper. Frankrike har fem poeng på fire kamper, Slovakia har tre poeng på tre dueller, Italia har ett poeng på fire kamper og Kasakhstan har spilt tre kamper og er fortsatt i lufta.